Разляха доматен сок пред Областната управа в Пловдив

  • 28 юни 2013 10:21

  • 1992
  • 0
Разляха доматен сок пред Областната управа в Пловдив
© Булфото

Разсипаха доматен сок пред Областната управа в Пловдив в знак на протест срещу назначението на Венцислав Каймаканов за областен управител на Пловдив. Идеята бе отново на Веселин Халачев, който е един от активно протестиращите в Пловдив.

По думите му, червеният сок символизира кръвта на падналите за свободата на българския народ българи. Изсипвайки сока, Халачев държеше портрета на Левски. Ако Венцислав Каймаканов влезе през този вход, ще си изцапа обувките с кръвта на честните хора, борили се за свободата ни, каза Халачев. Той още веднъж повтори, че протестира, защото иска нови избори, за да може да се види дали българският народ ще прости на БСП и ДПС за грешките с назначенията на това правителство. Ако народът прости и ги избере да управляват, то той лично не би имал нищо против това.

Изсипвайки демонстративно сока, Веселин Халачев поля обувките на един от полицаите край загражденията. Той се извини и каза, че ще почисти лично след края на работното време мястото и обувките на полицая, защото площадът пред областната управа е на всички пловдивчани.

Последвайте канала на

1992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини