Синдикатите започват блокади на магистрали

  • 26 юни 2013 08:01

  • 4389
  • 18
Синдикатите започват блокади на магистрали
©

Вероятно ще се стигне до гражданско неподчинение срещу кабинета на Пламен Орешарски. Това каза пред БТВ президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Необходимо е да се сменят правилата – може да се въведат машинното гласуване, за да се намали възможността за подобни на костинбродския случай. Важно е да има почтеност в политиката – когато ценностната система на човека го задържа или страх от наказание. Ако не се прекъсне тази нишка и мотивацията на политиците да консумират властта няма да стане, каза Тренчев.

Още тази събота миньорите от Марица Изток са готови да излязат на протест. Те искат увеличаване на цената на въглищата, защото през последните 5 години цената им не само е повишена, но и дори се намали, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Няма как да няма решения в енергетиката, каза Димитров. Миньорите са дали ултиматум до края на седмицата за решение на въпроса и това трябва да намери окончателно решение до две-три седмици свързани с енергийния микс, трябва да се реши въпроса и с ВМЗ Сопот и Български пощи. Няма как хората да посрещнат есента с тези доходи, защо проблемите с ваучерите с храна не бъдат решени, все пак се касае за 350 000 души, каза президентът на КНСБ.

Най-важното е на хората да бъдат гарантирано честното избиране на депутати – машинно или електронно, добави Димитров

Изборният закон е фундамента, който хората искат и това трябва да бъде осигурено. Незабавна оставка на кабинета сега, означава че подобен закон не може да има, каза Димитров.

На въпрос дали има един честен политик, за който си спомнят Константин Тренчев посочи имената на проф. Николай Василев и Никола Василев, а Пламен Димитров на бившия управител на НОИ Йордан Христосков.

Последвайте канала на

Novini.bg
4389 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2013.11.24 | 18:22

18
НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА ТРЕЧНО. МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ЗА КОЕТО СЕ БОРИШ, ПРЕДЛОЖЕНО ОТ МАНОЛОВА, Е ПЪЛНА ПАРОДИЯ, НИКЪДЕ ПО СВЕТА ГО НЯМА ТОВА.

2013.06.26 | 19:24

7
Първо се информирай къде по севта има машинно гласуване и тогава казвай, че няма никъде такова, тъп гербер. В САЩ има такова още от 60 те години. Идеята е страхотна защото герб няма да могат да подменят бюлетини, ромите няма да могат да гласуват защото са неграмотни. БСП излезе най-демократичната партия.
Az

2013.06.26 | 18:52

4
И аз не харесвам Тренчев. Да не говорим за КНСБ! За предложението на Манолова - не го знам какво е и не мога да кажа нищо. Колкото до машинното/електронното гласуване - ако се направи както трябва - няма по-надеждно и по-честно! Елиминира единственото място в изборния процес, където могат да се правят манипулациии с гласовете: броенето на бюлетините в секционните комисии.
протестиращ

2013.06.26 | 18:50

2
Събудете се,синдикати!Господа синдикалисти,нали Ви е ясно,че без почтеност и морал в политиката,без изкореняване на задкулисието,което в момвнта е обхванало страната,няма как да има икономически просперитет и удовлетворени работещи!ИЗЛИЗАЙТЕ НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ МАФИЯТА,АКО СТЕ БЪЛГАРИ!

2013.11.24 | 18:22

17
Да излизат за какво? Тренчо очевидно демагоства. По случая с бюлетините няма нищо нередно, а Тренчо ще защитава промените предожение от Манолова. Това не е работа на синдакатите
:)

2013.11.24 | 18:22

16
Г-н Тренчев къде бяхте 3.5 и защо тогава не искахте повишаване на цената на въглищата, нямаше проблем като спряха доста голяма част от социалния пакет на миньорите, проблема с ваучерите се знае от над 7-8 месеца, а вие сега решихте да протестирате сега? Когато пускаха миньорите от Мини Марица изток в принудителни отпуска не скачахте.

2013.11.24 | 18:21

15
Червена мастийо, аз искам твоята оставка, кога ще я получа, омръзна ми да те гледам! Кой си ти да блокираш магистрали, гладен миньор или ояла се червена свиня?

2013.11.24 | 18:21

14
ТРЕНЧЕВ ПОДАЙ ОСТАВКА!
иво

2013.11.24 | 18:21

13
Тези СИНДИКАТИ - са си живи педали , показват се само когато се разбунтуват хората , през другото време къде са .
БЪЛГАРИН

2013.11.24 | 18:21

12
ПРИ ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ ТРЕНЧЕВ Е ГОТОВ ТА НАЛРАВИ СТАЧКА И ПРОТИВ ИЗГРЕВИТЕ НА СЛЪНЦЕТО ! СЕГА СОБСТВЕНЕКА НА ЦЕНТРАЛИТЕ ПРОИЗВЕЖДАЩИ СКЪП ТОК КОВАЧКИ ПЛАЩА И ТРЕНЧЕВ СТАЧКУВА ! А КОВАЧКИ НЕ Е ЛИ ОЛИГАРХ ?

2013.11.24 | 18:20

11
И тоя ако се синдикат то тогава аз съм следващият президент

2013.11.24 | 18:19

10
Наистина е мастия Константин Тренчев. За пари е готов на всичко. 23 години предава наред работници и и предприятия и стана милионер. Сметките обаче контралира Кояна Тренчева в Ню Йорк. Наскоро кото трябваше да си обяви имуществото зарева че не бил богат. Имал само наследство от родителите. Ами да проверят баща му от къде има стотици хиляди евро за прескъпи апартаменти в най-луксозните райони на софия. Не само, че е красив кото Цв. Цв. а е и толкова умен излиза с неговите трикове за опортаментите от родата. Апартамента в Ню Йорк сигурно го е"наследил" от бабата на Кояна Тренчева. Кога двамата изпалзяха от калта на прованса, кога станаха милионери. Та така де време е да оглави стачките. Но да ни дойде по на близо, че скоро шопар не сме виждали.
Asen

2013.06.28 | 00:33

9
Какви сидндикати са тези ДС ментета. Видя се, че ДС и олигархията е на страната на Тиквата и Костов като им помагат да направят преврат. Едрия бизнес и синдикатите като по команда излязоха, за да подкрепят тиквата. Той още държи държавата.Всички курви(частни медии, олигархия, менте синдикати, созиолози и политолози, американските и сороските не правителствени организации) в тази държава са срещу правителството значи това правителство наистина смята да промени статуквото в полза на народа.

Добави коментар

Водещи новини