Володя Киров: Синът ми няма как да ме скъса от проверки като зам.-министър

  • 25 юни 2013 07:50

  • 3484
  • 0
Володя Киров: Синът ми няма как да ме скъса от проверки като зам.-министър
©

Пред БТВ бившият шеф на ДАИ Володя Киров отрече да има конфликт на интереси свързани с назначението на сина му Петър Киров за зам.-министър на транспорта.

Имах забрана да бъда в ръководството на дружества, които са били под контрола на ДАИ за срок от 1 г. след напускането на длъжността, припомни Володя Киров. През 2011 г. станах шеф на центъра за обучение на шофьори и тук няма конфликт на интереси. Дейността обаче се контролира от ДАИ, която е под шапката на Министерството на транспорта. Синът ми едва ли ще ме скъса от проверки, защото това не е в правомощията му, каза Киров.

Бившият шеф на ДАИ цитира присъда, според която Йонко Иванов и Красимир Георгиев са осъдени за клевета. Делото е заведено през 2010 г. след тяхно интервю, че по негово време се е развихрила продажба на книжки за управление на МПС. Съдията забави писането на мотиви с 8 месеца, заради това е подадена жалба до инспектората. Проверката е показала, че съдията е нарушил закона заради забавянето със 7 месеца. Заради това делото не е придвижено до втора инстанция, каза Киров. Съдията е Върбан Върбанов от СРС. В крайна сметка делото стига до градския съд, но заседанието е проведено след изтичането на давностния срок, заяви Киров.

Последвайте канала на

Novini.bg
3484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини