Шеф на таксита копърки подлудява ДАИ

  • 25 юни 2013 07:06

  • 3777
  • 0
Шеф на таксита копърки подлудява ДАИ
©

Точно 49 акта са написали автоинспекторите от Областния отдел "Контролна дейност ДАИ" към Дирекция "Автомобилна инспекция" - София, част от ИА "Автомобилна администрация" на фирмата "СК Стил Транс". Това съобщи специално за "Стандарт" Валентин Божков, изпълнителен директор на агенцията.

Актовете са съставени от регистрирането на дружеството на 10 януари 2010 г. досега, обясни той. На базата на тези актове са издадени 44 наказателни постановления, отчете още Божков. От тези 44 постановления на водачите на фирмата са били връчени 38 на обща стойност 31 500 лв. Едно от тях е обжалвано. Любопитното е, че всички извършени досега проверки установили, че фирмата е изрядна. Нарушенията били регистрирани само на водачите й, които не отговаряли на някои от изискванията, обясни Валентин Божков.
Само от началото на 2013 г. досега срещу "СК Стил Транс" са подадени 10 жалби - почти всички за надути сметки, отчете още шефът на изпълнителната агенция. По 8 от тях са съставени актове, а по останалите две са сезирани полицията и прокуратура - за заплахи срещу длъжностни лица, уточни Божков.

Управителят на фирмата Яне Янков е голям скандалджия, известен е в бранша като системен нарушител, коментира автоинспектор, пожелал анонимност. Той редовно отказва да допуска инспектори за проверки във фирмата си, допълни държавният служител. На всичко отгоре идва в помещенията на инспекцията, вдига жестоки скандали, заплашва. Мои колеги вече подадоха сигнали за образуване на досъдебни производства за заплахи срещу длъжностни лица, включително и за убийство, обяснява още инспекторът. Преди два месеца Яне Янков пак влетял в офиса на контролния орган в София със заплахи. От прокуратурата обаче отговорили, че досега няма достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. Един от колегите дори заведе гражданско дело срещу Яне Янков за клевета, че уж го бил рекетирал, коментира още автоинспекторът от София.

Фирма "СК Стил транс" има 65 таксита, включени в списъците за удостоверението за регистрацията й, обясниха още от ИА "Автомобилна администрация". Освен Яне, управител на фирмата е и синът му Валентин Янков, обясниха още от контролния орган.
Баща и син Янкови вършат големи глупости, коментира още служителят на ИААА, пожелал анонимност. Те назначават шофьори за месец и ги уволняват като не им плащат никакви осигуровки, обясни той.

Яне Янков е човекът, който преди няколко години водеше протестите на такситата срещу възрастовото ограничение от 10 г. за жълтите коли и срещу въвеждането на таван на тарифите, припомни инспекторът. Тогава само 40 коли от цялата страна протестираха, останалите над 26 000 таксита отказаха да подкрепят искането на Янков да вози клиентите с автомобили без ограничение на възрастта.

Във фирма "СК Стил Транс" се извършва тотална проверка от служителите на ИА "Автомобилна администрация", заяви шефът й Валентин Божков. Напълно възможно е да се стигне и до отнемане на удостоверението за регистрация на фирмата като превозвач, каза Божков.

Поканили сме представители на всички институции - Гранична полиция, летища и др., на обща среща в София, на която ще обсъдим мерки за окончателно решаване на въпроса с премахването на такситата ментета. Това обясни за "Стандарт" Валентин Божков, изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация". Отделно от това съм разпоредил от понеделник (вчера) в София да работят нощни смени от автоинспектори за тотални проверки на такситата. Под лупа сега поставяме и болниците, освен традиционните места, като летище, авто и жп гарите - т.е. местата, където такситата ментета основно хвърлят въдиците за наивни клиенти. Освен това ще разчистим от жълтите коли ментета и спирките на колегите от Столичния градски транспорт, които по традиция са задръстени от таксита, категоричен беше Валентин Божков.

Последвайте канала на

Novini.bg
3777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини