"Завалиите" поискаха: Оставки в комисията по хазарта! Веднага!

  • 24 юни 2013 19:07

  • 5373
  • 13
"Завалиите" поискаха: Оставки в комисията по хазарта! Веднага!
©

България се обедини под мотото "Оставки в комисията по хазарта". От няколко дни насам във форумите и социалните мрежи се създават групи, чиято цел е да спрат безумията, които се вършат.

Стотици българи се готвят да излязат на протест, за да изразят своето негодувание от своеволията на комисията. Недоволните хора ще изразят твърдата си позиция, че законът трябва да бъде променен, тъй като в сегашния си вид той не работи за легалния бизнес, а за тото мафията. Те са категорични, че няма да отстъпят от позицията си и ще протестират пред сградата на комисията по хазарта докато техните искания не бъдат изпълнени.

Комисията по хазарта, начело с председателя Иван Еничеров стартираха скандално филтриране на легалните букмейкърски къщи и налагането на АСТА в България, което ще доведе до тежки последствия за страната. Припомняме, че наскоро по време на специална пресконференция, Еничаров нарече хората, които залагат в интернет "завалии" и даде да се разбере, че въобще не го е грижа как нашите сънародници ще си вземат обратно парите. Не е тайна, че стотици хиляди левове на онлайн-играчи останаха блокирани в сайтовете, без възможност притежателите им да си ги изтеглят. "Какво да ги правя завалиите? Те питали ли са ме, когато са залагали", заяви Еничеров. Междувременно днес стана ясно, че първата крачка относно искането за промяна е направена.

Инициативният комитет с подписа на 58 души от цялата страна входира петиция. Входящият номер е 1545/24.06.2013 г., като сега се очаква среща с председателя на комисията. По закон комисията трябва да отговори в 30-дневен срок. В следващите дни гражданите ще внесат петиция и в Министерството на финансите, с която искат да се промени облагането на онлайн хазарта и да се плаща данък не върху оборота, както е сега, а върху печалбата. В настоящия момент данъкът е 15% върху оборота, практика, която не съществува никъде по света. Именно това накара интернет платформите да напуснат България
 

Последвайте канала на

Novini.bg
5373 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2014.08.27 | 16:36

13
М.. му, в тази държава се върши глупост след глупост. Как можаха всички некадърници, с примитивно мислене и злоба, да се намърдат навсякъде. Вероятно имат много остри лакти и нямат грам мозък. Едва ли ще можем да ги изритаме. За съжаление това продължава 130 г. и те все са там.
Мен

2014.08.27 | 16:36

12
Много е лесно - просто ще бъдат разстреляни. Никой пет пари не дава за гнусния им живот, който всъщност прави мизерия на други 1000 истински хора.

2014.08.27 | 16:35

11
Това е закон на БУДА-МАФИОТА с него в момента са блокирани около 15 милиона евро на Българи в различни сайтове!
Маймун

2014.08.27 | 16:35

10
Интересно, как все ни обясняват че се европеизираме ?А всъщност само се налагат ограничения и данъци ,протектират се мутри .А пък станадарта на живот не ни се европеизира .С други думи избираме си некви хора да ни го нат..ресат.По лошото е, че българите не сме толерантнии доста злобни сащества. А когато не разбираме нещо....Изказват се хора ,които не се интересуват от залози.И определят неща които не ги вълнуват?Чули някъде че залозите било- нещо лошо и вече са против ?Залагащите хора често са над средната интелигентност.И по важното не пречат на никой.А що се отнася до тези дето го направиха закона -Дянков обслужи интереси ,които обаче и сегашните следват .Щото депутатите винаги са били дупе и гащи .
жожо

2014.08.27 | 16:34

9
Ако наистина искате държава....там на площада..ако искате да живеете като скотове...стойте си вкъщи.те ще си правят закони от днес за утре и както са удобни на спонсорите им...тази олигархия която управлява страната може само с тояги да я свалим..не се страхувайте..по лошо няма какво да се случи..да направим бъдещето на децата си човешко.да дадем шанс българия да я има ..без всички тези кретени..
нов закон

2014.08.27 | 16:34

8
Като нашия закон пак няма никъде! Пак дивотия и простотия. Трябва да се повдигне по сериозно този въпрос и да не се допуска нещата да остават така. Добре е да има лицензи, но да се издават при условия, които стимулират конкуренцията и са в полза на клиентите в крайна сметка. Този данък ще изгони всички желаещи да оперират на нашия пазар. Хората подозират, че този закон обслужва конкретни интереси на наш букмейкър и това трябва да се разнищи сериозно. Абе каква Европа....... за смях станахме. Ако става дума за условията, които предлагат онлайн букитата може да се каже само едно. Те направиха пазара по атрактивен и по коректен. Тези ограничения ни върнаха поне 10 години назад.
Драгунов

2014.08.27 | 16:34

5
Плачите,че доходите ви са малки ама пари за хазарт имате.Аз ако имам власт ще забраня хазарта със закон.
Дипаяров

2014.08.27 | 16:34

7
Драгунов,ходи се лекувай!!!Аз пък бих забранил на такива като теб да пишат по форумите!
Тцтц

2014.08.27 | 16:34

6
"Плачите,че доходите ви са малки ама пари за хазарт имате.Аз ако имам власт ще забраня хазарта със закон." Малко човече, проституцията и хазарта са най-древните професии/пороци и никога не могат да бъдат изкоренени от човека. Ако забраниш хазарта с Твоя закон, хората ще залагат нелегално - мафията ще се обогати неколкократно, ще намира начините как и нищо добро за държавата и народа. Трябва да има разумен и действащ закон. Те го знаят от ДКХ, но в момента обслужват интересите на Васил Божков.
SS Wafen

2013.06.30 | 10:58

4
Туй ще спре тия дето са пристрастени към хазарт, да не си залагат колата , апартамента и после да живеят у някоя канална шахта. Алкохолизма може да пиеш колко да изпиеш , пушенето също , ама хазарта може да станеш клошар и скиновете да ти разбият главата или да те упоят и вземат органите....
Мен

2013.06.29 | 15:21

3
Aкo cтe изпoлзвaли b e t 3 6 5, нoвият мy a д p e c e ----- a l l s p o r t 3 6 5 . Дoбaвeтe cоm в кpaя и мaxнeтe интepвaлитe.
Мен

2013.06.24 | 23:34

2
ефоийвеопфийвеопфйвопяиейф
efwwqefqwef

2013.06.24 | 23:34

1
qwefqwefqw

Добави коментар

Водещи новини