Убитата Росица Белнейска: Аз съм различна от другите хора

  • 01 август 2011 08:11

  • 18880
  • 10
Убитата Росица Белнейска: Аз съм различна от другите хора
©

“Различна съм от другите хора. Моето ДНК е уникално. Аз също съм уникална и трябва да ме приемат такава, каквато съм, и да се опитат да ме разберат. Родила съм се, ще живея и ще умра. Човек има право на живот, свобода и собственост”. Мисълта за собственото “аз” ме прави самотна и беззащитна пред смъртта. Зад този “аз” остава безусловно борбата за задоволяване, признание, успех и власт”.

Думите са написани на първа страница в тетрадка, част от която е използвана като дневник от 18-годишната Росица Белнейска, пише в. “България днес”.

Уникалният документ бе предоставен от родственици на девойката. Дванайсетокласничката от училище “Георги Брегов” в Пазарджик и 16-годишната й сестричка Христина бяха открити зверски убити в местността “Грамадите” над Пещера на 31 януари 2006 г. Двете изчезнали на 27 януари вечерта, били в заведение в Пазарджик, тръгнали да се прибират в дома си в покрайнините и оттам следите им се губят. Няколко дни полицията ги издирва, а на 31 януари към 15,30 ч. случайно ги открива овчар.

“Бог не допуска съмненията. Искам да ме приемат, такава каквато съм и да се опитват да ме разберат. Човек винаги може да противодейства на желанията си, ако те причиняват страдание на друг. Където е вината, там трябва да се търси свободата и отговорността”, пише Роси в дневника си.

Страниците от тетрадката са вече пожълтели, а близки на момичетата, които го предадоха, поискаха да останат анонимни заради спорните въпроси около смъртта на двете сестрички. В дневника Росица не само е споделяла своите душевни терзания, но на части от страниците има записани стихотворения, които са я впечатлявали

Последвайте канала на

Novini.bg
18880 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
noname

2015.06.30 | 18:01

7
Дебели, грозни и нещастни си търсиха късмета след полунощ. Явно са си търсели нещо, но ги е постигнало друго. То със сланина би се занимавал само някой изрод.
зори

2015.06.30 | 18:02

10
Кой си ти,че да съдиш хората по външния вид ?! Не ми се иска да пиша обиди по твой адрес, но всеки прочел коментара ти се досеща какво представляваш. Дори да си ''красив'' и без грам тлъстинки-всъщност си едно егоистично,нещастно и жалко подобие на ЧОВЕК !!! И все пак - ''Всичко се връща'' - по един или друг начин,запомни го !!!
ddd

2015.06.30 | 18:02

9
noname, все съм чела, виждала и слушала простотии нооо като твоите не. Не зная колко си красив, но че си елементарен, циничен и без всякакъв морал си е очевадно. Явно е, че си нямал като техните родители, които да те научат да мислиш за света и хората по по достоен начин.Ти дори не си осмислил, колко задълбочено и мъдро е това , което е написала Росица. Ти просто си един от многото за съжаление млади хора, самовлюбени в себе си , нооо малко знаещи, малко можещи, нищо не постигнали , прости и лоши хора.За голямо мое съжаление. Научи се да виждаш, а не само да гледаш.Научи се да чуваш, не само да слушаш. Научи се да се променяш, иначе ще си останеш един самовлюбен тъпанар!!
Българан

2015.06.30 | 18:02

8
Какво са търсили се разбира от написаното в пожълтялата тетрадка, ако е вярно и написано от момичето- ЗАДОВЛЯВАНЕ, ПРИЗНАНИЕ, УСПЕХ И ВЛАСТ. Относно външността им - тъпо е да съдиш по снимки и то не твърде качествени. Тъпо е да ги наричаш грозни и дебели като нито едното от тези неща не може да се докаже по снимките. За други хора, които са ги виждали живи, те са красиви и добре сложени. Каквито и да са били те са зверски убити и виновниците за това трябва да бъдат показани на обществото и затворени доживот. Не ми харесва мисълта да бъде обвиняван който и да е и накрая да не бъде осъден никой, само за да бъдат прикрити истинските извършители. Нека престане този фарс наречен Безкрайното разследване и раздаване на правосъдие за сестрите Белнейски.

2014.06.19 | 01:50

6
za martvite ili hubavo ili ni6to
Джав-джав

2014.06.19 | 01:50

5
Искам да съм куче в Булгаристан! За убийство на куче-20г затвор! За убийство на човек-0г затвор?!? Това значи че всички в правителството са кучета!
itzo

2014.06.19 | 01:50

4
Румен Петков - бившият министър на МВР е убиецът на сестрите Белнейски, има и ТВ предаване по този повод, което в последствие е било засекретено - http://vbox7.com/play:b737badd
AMRIHA

2014.06.19 | 01:49

3
SESTRITE SA PREGAZENI OT KOLA,6OFIRANA OT PIIAN MAJ OT VISOKITE ETAJI NA VLASTTA.BILO E NE6TASTEN SLU4AI.TOI E MRASNIK I SE 4UVSTVA NEDOSEGAEM.VSI4KO OSTANALO E DOPALNITELNO INSCENIRANO,ZA DA SE PRIKRIE VINOVNIKA.NA NE6TASTNIA LAZAR KOLEV SA MU DADENI MNOGO PARI I OBE6TANA PO-LEKA PRISADA,NO E BIL PRECAKAN,ZA6TOTO NIAMA KAK DA STANE-TVARDE MNOGO SE RAZDUHA SLU4AIA I 6TE NASTROIAT OB6TESTVOTO,AKO IMA NISKA PRISADA.ISTINATA OBA4E VINAGI IZLIZA NA IAVE I IMA VIDOVDEN,KAKTO I NAKAZANIE OT NAI-VISOKATA INSTANCIA-BOG.SAMO TOI NE SE VLIIAE OT NI6TO I NE PRIZNAVA NIKAKVI PRIVILEGII.PARVATA TELEGRAMA OT NEBETO VE4E E IZPRATENA NA IZRODA,SLEDVA VTORATA,MNOGO SKORO....
koko

2014.06.19 | 01:49

2
do noname ti izrode da te vidim ako na tvoite deca se slu4i bez4ystven izrod
кан Крум

2014.06.19 | 01:48

1
Има мътилка в този случай!!

Добави коментар

Водещи новини