Бойко Борисов ще открива водопровода в Търговище

  • 01 август 2011 06:33

  • 677
  • 0
Бойко Борисов ще открива водопровода в Търговище
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министрите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и кметът на Търговище Красимир Мирев ще открият обект, изпълнен по програма ИСПА, „Рехабилитация на главни колектори на гр. Търговище, изграждане на канализация и реконструкция на водопроводна мрежа на кв. „Въбел".

Строителните дейности по него започнаха през декември 2009 г. Общата стойност на проекта е 3,3 млн. евро, като 75% от тях са европейско финансиране, а 25% - национално. С тези средства са изградени 12,5 км нови колектори и канализационни клонове и са реконструирани 9,1 км водопроводна мрежа в търговищкия квартал „Въбел". Извършена е рехабилитация и на 4,2 км главни колектори в Търговище, съобщи пресслужбата на кабинета.

С въвеждането в експлоатация на съоръженията ще се предотвратят вредните въздействия върху околната среда и риска за здравето на 43-те хиляди жители на града.

Последвайте канала на

Novini.bg
677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини