С изложба отбелязват създаването на фондация "Пламен Горанов"

  • 18 юни 2013 16:52

  • 1139
  • 2
С изложба отбелязват създаването на фондация "Пламен Горанов"
©

Основаването на фондация „Пламен Горанов” ще бъде отбелязано на 21 юни от 18:30 часа в Градската художествена галерия във Варна. Събитието ще бъде съпроводено от изложба на 9 от неговите вече публикувани фотографии.

Фондация "Пламен Горанов" е създадена през пролетта на 2013 година с мисията да съхрани наследството на Пламен Горанов и да окуражи съзидателното у всички българи.

Подбраните за изложбата фотографии са израз на творческото присъствие на Пламен Горанов, провокиращо зрителя с хумор, гротеска и социално предизвикателство. Неговото творчество е обемно, фотографията е по-скоро начин да документира пространствените инсталации, които съгражда.

Трагичната биография на Пламен Горанов го превърна в символ на цяло едно поколение. Както често се случва, неподправеният талант не се нуждае непременно от професионално художествено образование. Варненската художествена галерия винаги е била партньор, който не дели творците според формалния критерий “професионализъм”, селекцията на галерията остава безкомпромисна единствено към качеството на творбите и заявената в тях творческа позиция. Изложбата ще продължи до 10 юли тази година.

Снимки: Пламен Горанов

Последвайте канала на

1139 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2013.06.19 | 00:10

2
Почивай в МИР Пламене! в Либия - клана Кадафи беше мафия и олигархия, цяла армия със самолети ги пазеше, но народа като се вдигна и ги заличи от планетата. В България мутрите са повече, но са с по няколко човека охрана, това значи, че ако се вдигнем целия народ ще подвият опашка и ще изчезнат. Всеки който се самозапалва, ако даде живота си за България, но не просто демонстративно, а да се запаше с взрив и да застане до някоя мутра и тогава БУМ..тогава т.н. мафия ще се страхува от народа и няма да са самоубиват хора всеки ден скочили от балконите...
НЕ НА ГАДОВЕТЕ ОТ БСП,ДПС И АТАКА

2013.06.19 | 00:10

1
ВЕЧЕ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО УМРЯ ТОВА ПРЕКРАСНО МОМЧЕ. ДА ЛИ ДА ДОИДЕ ПЕЕВКИ ЗА ЩЕФ НА ДАНС? ЕДВА ЛИ.СПОРЕД МЕН ТОЧНО ОБРАТНОТО.ДА СИ ЗАМИНАТ ЗАВИНАДИ В МИНАЛОТО КОМУНИЗМА,ТИМ,ДПС,ДС И ДРУГИ ТАКИВА ОРГАНИЗАЦИИ. ПОЧИВАИ В МИР.

Добави коментар

Водещи новини