Кмет дарява по 100 лв. на всяко новородено

  • 18 юни 2013 07:32

  • 818
  • 0
Кмет дарява по 100 лв. на всяко новородено
©

С помощ за младите семейства кметът на видинското село Градец бори демографския срив. Той дарява по 100 лв. от заплатата си на всяко новородено дете. Иска младите хора да чувстват подкрепа и сигурност на родна земя, а не да бягат по чужбина. За година и половина като кмет три деца са получили дарението му, предаде БНТ.

Полина и Венцислав Ванкови са семейство от две години. Родителите им са на гурбет в Испания и те им изпращат пари за издръжка. Преди девет месеца на бял свят дошъл малкият Люсиен. Той получил обещаните от кмета 100 лв., които дошли тъкмо навреме, защото разходите на семейството скочили многократно.

Дори и през лятото повече от 20 деца посещават детската градина в селото.

Жестът от страна на кмета е огромен - във всяко едно отношение се изявява – помощ към стари, към млади, към всички, споделя детската учителка Лиляна Методиева.

Кметът на Градец мечтае да се върне времето, когато тук е имало баланс между хората, които си отиват от този свят, и тези, които се раждат.

Защото тука от едно време повечето хора умират, а малко деца се раждат. Дай, Боже, да се раждат повече деца и цялата заплата да си давам, но да има деца - това е истината, пожела Илия Томов, кмет на село Градец.
 

Последвайте канала на

818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини