"Фейсбук" таксито набира все по - голяма скорост

  • 18 юни 2013 06:31

  • 2219
  • 1
"Фейсбук" таксито набира все по - голяма скорост
©

Група във „Фейсбук” предлага превоз на пътници от Кюстендил до София на по-ниска цена от тази на автобусния билет, пише в. "Монитор".

Няколко ентусиасти от областния град, които работят в столицата, създават услугата и пускат известия в колко часа тръгват и се връщат с колите си. Повечето хора обясняват, че предпочитат превоза с автомобил вместо влак или рейс, защото е по-бърз, удобен и евтин.

“Трябва ми 1 място за София в четвъртък. 08,30 най-късно трябва да съм там. Ако пътува някой, да ми пише”, са сред често срещаните коментари на страницата във „Фейсбук”.

Над 1000 души вече са се присъединили към групата в социалната мрежа.

“Аз лично получавам постоянно известия. Често се възползвам от услугата. Взимат ме на спирката, където спира автобусът и за 1 час съм там. Много е удобно, а и за самите организатори си е супер. Излиза им пътуването без пари “, коментира 34-годишен кюстендилец.

Друг мъж, възползвал се от услугата, сравнява, че цената на автобусния билет до София е 7 лв., за влак е 6,30 лв, а пътуването с кола излиза 5 лв.

“Това няма как да не се отрази на нас. Оборотът пада. Вярно, че има много студенти. Ама те си пътуват така по 4-5 човека в кола. Много малко хора возим до София”, оплака се пред „Монитор” местен превозвач.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БЛГ

2013.06.18 | 12:41

1
Какво лошо има в това, това не е с користна це - цел печалба, а примерно ако така и така даден човек има път до столицата, да не ходи с празни седалки в колата а да си раздели разходите по горивто с общия брой пътници в лекият автомобил.

Добави коментар

Водещи новини