Инспектори щъкат из Слънчев бряг

  • 13 юни 2013 17:32

  • 846
  • 0
Инспектори щъкат из Слънчев бряг
©

Представители на Морска администрация, Червения кръст, НАП и Областната администрация започнаха проверки на плажовете по Южното Черноморие. Първите заключения на комисията са, че основните пясъчни ивици в курорта Слънчев бряг отговарят на изискванията за безопасност. На няколко места обаче проверяващите се натъкнаха на нарушения, предаде БНТ.

На Северния плаж пред една от тоалетните инспекторите забелязаха, че е поставена маса и надпис, че "услугата" струва 1 лев. Тоалетните и душовете на плажа, както спасителите и медицинската помощ при водни инциденти, са абсолютно безплатни, казаха проверяващите.

"Това е задължителна дейност по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие - санитарно-хигиенното обезпечаване на плажа и би следвало безплатно да се осигуляват тези дейности, както и водното спасяване, както и медицинското обслужване. За тези неща плажуващите не заплащат, подчерта Нейка Новакова от Областна управа - Бургас.

Проверката на спасителните постове на плажа показа, че всички имат необходимия документ за правоспособност. В ред се оказаха и двата центъра за водни атракции и отдаване на джетове под наем. Заради все още хладното време няма много желаещи да се повозят на банан, водни ски или да карат джет, но прогнозите за затопляне в края на седмицата дават надежда, че любителите на водните атракции ще се отдадат на емоцията. По данни на туроператорите, в Слънчев бряг вече има над 270 хиляди туристи.

Последвайте канала на

846 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини