Подновяват пешеходни пътеки пред училища в Шумен

  • 12 юни 2013 21:40

  • 818
  • 0
Подновяват пешеходни пътеки пред училища в Шумен
©

Да бъде подновена пешеходната пътека по бул. „Мадара” в Шумен - от Градската градина до улица „Преслав” пред училищата „С. Доброплодни” и ГПЧЕ „Н. Вапцаров” реши общинската комисия по безопасност на движението на свое заседание днес, предаде БНР.

Разделителният остров между платната на бул. „Мадара“ - от пл. „България“ (Руски паметник) до автогарата, ще бъде преграден с метална ограда. Целта е подобряване на безопасността на пресичащите в района ученици. Пешеходна пътека ще има и на ул. „Съединение“ пред ІІ-ро ОУ „Д-р Петър Берон“. Комисията разгледа и писмо от КАТ с искане за изграждане на конзоли със светофарни секции пред всяко училище, но за това ще се мисли едва след приемането на следващия общински бюджет. В този бюджет са заложени само 80 000 лева за подмяна на вертикална и хоризонтална маркировка, както и за всичко свързано с пътната безопасност, каза заместник-кметът по стопански дейности Митко Киров, който е и председател на общинската комисия по безопасност на движението в Шумен.

Комисията не уважи молбата за маркиране на пешеходна пътека пред голям хипермаркет в Шумен, като членовете на комисията се аргументираха, че там има подлез, който наскоро бил почистен, а осветлението подновено. Заради недопускане от Закона за движение по пътищата не бе уважено искането да се направи хоризонтална маркировка за паркиране под ъгъл на автомобилите по северното платно на бул. „Симеон Велики”. Компромисно бе решен друг проблем с паркирането на площад „България” (Руски паметник). Внесеният проект за нова организация на движението там не бе уважен, но бе решено да се осигурят паркоместа за 4 автомобила в близост до улица „Хан Аспарух”, като вносителят, който също присъства на заседанието на комисията, пое ангажимента да промени сигнализацията за своя сметка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини