България и Румъния още не са договорили цената за преминаване по "Дунав мост 2"

  • 12 юни 2013 19:28

  • 2626
  • 2
България и Румъния още не са договорили цената за преминаване по "Дунав мост 2"
© Булфото

„Дунав мост 2” ще бъде открит тържествено в петък, а България и Румъния още на се договорили цената за преминаването. Ние настояваме за по-ниски такси, а от Букурещ не отстъпват, информира БНР.

България пое по-голямата част от цената на „Дунав мост 2” и ще получава по-голяма част от приходите. В смесеното предприятие обаче Румъния има равен глас по въпроса колко да е таксата за преминаване. Засега съседите не отстъпват и такста за лека кола ще е 6 евро, което е тройно по-скъпо от нашата цена при Русе. България настоява поне до края на месеца преминаването да е безплатно.

„В рамките на 3 месеца ще се опитаме да разработим нова методика, която да предложим на ръмънската страна за намаляване на тези такси”, обяви транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на.

Спорът за таксата по никакакъв начин няма да развали тържествата по откриването, на което ще присъства рекорден брой бивши и настоящи държавни мъже.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е поканен на откриването. „Поканени са всички бивши министър-председатели, които са работили по времето от началото на проектирането на моста. Мисля, че това е по времето на Иван Костов до ден днешен”, обясни обаче Папазов.

На церемонията лентата ще държат българско и румънско дете, а ножицата ще хванат строители и инженери, които са работили по моста в последните 6 г.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2626 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГАДНИ НАГЛЕТЦИ

2013.06.13 | 10:52

1
КОИ ПОСТРОИ ТОЗИ МОСТ БЕ КОМУНЯГИ ГАДНИ? ЗАЩО НЕ ГО ПОКАНИХТЕ ПОНЕ?

2013.06.13 | 10:52

2
А кой беше започнал поне 80% от предишните проекти и кой си записа само за него заслугите. Айде ходи да целуваш на тоя дето искаш да го поканят г*за!

Добави коментар

Водещи новини