Фандъкова призова да не спира строителството на детски градини

  • 12 юни 2013 14:12

  • 972
  • 2
Фандъкова призова да не спира строителството на детски градини
©

Строителството на детски градини не трябва да спира, призова кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на среща с депутатите от ГЕРБ, предаде БНР.

Тя е обсъждала с тях предлаганите промени в Закона за народната просвета, свързани със социални придобивки на родителите, чиито деца не са приети в детски заведения.

"Да не спираме строителството, това е най-важното, защото това е част от образователната система. Мярката е добра, но нека да не се бърза толкова с това приемане, да се обсъди всичко, да е в информационната система на Столичната община, могат да кандидатстват децата от цяла България. В един момент, в който има детски градини, които се закриват в страната, защото няма деца, ще се окаже, че в София изведнъж ще нараснат многократно чакащите за детски градини и няма как да го установим това", заяви Фандъкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kork

2013.06.12 | 20:45

2
Те и градините им като магистралите - все нещо им се разваля. Добре, че Орешарски прави ревизия на управлението им, та да се види истината.

2013.06.12 | 20:45

1
До сега никой не зададе въпроса:Къде са детските градини,построени по времето на Тодор Живков?Кой ги приватизира?На какво станаха? Отговорът е един:Приватизираха ги мутрите и станаха на заведения,магазини,ресторантчета и всевъзможни капанчета за съмнителни цели.И продължение:Да се потърси отговорност от приватизаторите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини