Свещеници ще проверяват чудото с проходилата в Стамболийски

  • 12 юни 2013 13:38

  • 1237
  • 3
Свещеници ще проверяват чудото с проходилата в Стамболийски
©

10-членна комисия от духовници и медици ще проверява и анализира случая в храма „Света Троица” в град Стамболийски, обявен като чудо. Митрополит Николай, в чиято епархия се случва това, разпореди Протосингелът отец Добромир Костов да събере специалисти със съответната квалификация, за да направи експертизата.

С резултатите от не ще се занимава Светият Синод на Българската православна църква."С понятието „чудо” не бива да се злоупотребява, за да не се предизвикват у вярващите изкушения и съблазни. Прибързаното определяне на дадени факти и явления като чудо, без те да са подложени на щателна проверка по установения църковно- каноничен ред, е в състояние вместо да укрепи, да разколебае вярата, и да нанесе щета на авторитета на Православната църква", казва дядо Николай пред "Марица".

"Ние, православните християни, вярваме, че вярата в Бог и обръщането с искрена молитва към Него, Света Богородица и другите светци и Божии угодници е в състояние да предизвика въздействието на Светия Дух и чрез Него появата на благотворни, положителни явления. Това, което хората възприемат и обясняват с понятието „чудо”, са трансцедентни процеси, непонятни за науката и медицината, но които се проявяват чрез обективни факти и са доказателство за съществуването на реалност, в която се реализира действието на Божията воля. Да, чудеса има. Искрената вяра в Бога е в състояние да предизвика чудеса. Случването на чудеса е факт, многократно проверен и доказан", допълва владиката.

Последвайте канала на

Novini.bg
1237 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
толкова за религиите

2013.06.12 | 21:29

3
Мой познат завърши техническия във Варна, наложи се да си потърси работа, тук, там, не става. Единственото за което успя да се пребори беше пазач на паркинг. Но след известно време се усети от къде духа вятъра и влезе в църквата на адвентистите - намериха му работа във ВиК Варна, а за неговата позиция се явиха и други хора, при това със стаж, обаче взеха него. Започна работа, и докато родителите му го храниха всичко беше ОК, откакто го мързи да работи стана съботянин, и в събота да изгори няма да мръдне. Ходи на църква, пее песни... Също така твърди, че спазва божиите заповеди, но ползва служебния телефон и служебната кола за лични цели, въпреки че едната заповед казва: не кради. В събота когато се отработва той никога не е на работа. Един ден го гледам на спирката чака автобус. Беше събота, и му казах, че автобус няма да има, защото шофьора е съботянин ...започва да мърмори и недоволства. След това в тях спря тока, звъни до енергото да пита защо няма ток - казах му, че няма ток, защото техниците са съботяни, и тока ще дойде в неделя... Ето на това ги учи църквата - на мързел, на това да да не работиш когато ти е изгодно, да крадеш , и всички други са му длъжни на него.

2013.06.12 | 19:47

2
НЕ СЕ МЕСЕТЕ В БОЖИИТЕ РАБОТИ. КОЙТО ВЯРВА - ВЯРВА, КОЙТО НЕ ВЯРВА - НЕВЯРВА
lud

2013.06.12 | 19:47

1
На тия хрантутници с килимявките няма ли кой да им удари една сопа по гърба и да им връчи една мотика в ръцете,че да видят тогава Господ какво е казал и какво не е казал.....Ще им дам аз една религия на тях.....НА ПОЛЕТО!!! Тогава ще видим каква песен ще пеят......Алиуя.....алиуя......ама ме хвани за........А пък попадията с прашки....

Добави коментар

Водещи новини