Събор на дълголетието в село Могилица

  • 11 юни 2013 16:54

  • 2198
  • 0
Събор на дълголетието в село Могилица
© Булфото

Пети здравен събор, посветен на дълголетието, ще се проведе в смолянското село Могилица, съобщи кметът Митко Чочев. Тази година на празника ще има редица мероприятия, свързани с темата за природосъобразния начин на живот.

На 21 юни д-р Тотко Найденов ще направи лично дарение от негови книги в библиотеката в Могилица и ще бъде открита, може би, първата по рода си здравна библиотека. След това е предвидена беседа на здравна тематика, с едно по-широко обсъждане на природосъобразния начин на живот. В самия ден на празника - 22 юни, ще има много спортни прояви и много хумор, тъй като и мотото на празника е „Смехът е здраве”.

В програмата са включени вицове, песни, надбягвания, скачане и дърпане на въже, като целта е местните жители да се веселят и разтоварят, посочи Чочев. По време на това мероприятие ще има и събеседници с дълголетници от региона, всеки посетител ще може да ги попита как са живели, за да достигнат завидната си възраст. В селото има потенциални столетници по на 97 и 98 години, каза Чочев и допълни, че начинът, по който живеят, дава гаранции за това, че ще стигнат до 100-те години. По време на събора ще има щандове на екологично чисти производства, които също имат отношение към дълголетието в региона, заключи кметът на Могилица.

Последвайте канала на

2198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини