Родители заклеймиха канабиса в писмо до здравния министър

  • 11 юни 2013 16:15

  • 5865
  • 32
Родители заклеймиха канабиса в писмо до здравния министър
©

Специалисти и родители на наркозависими младежи в Благоевградско участваха в конференция "Марихуаната - истина, лъжи и бизнес без скрупули".

"Провокирани сме от факта, че по време на предизборната кампания се говореше за това колко е безвредна марихуаната и колко добре би било тя да се легализира. Ние от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград и всички наши колеги сме против манипуллирането на общественото мнение, което води до подценяване на рисковете от употребата на това вещество. Искаме да припомним на българските родители какво е влиянието на марихуаната, която е част от растението коноп. Конопът е с доказан наркотичен ефект, има изключително вредно влияние върху всички вътрешни органи на човешкото тяло, най-вече върху мозъчната дейност. Ние смятаме, че това е недопустимо", коментира д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

"Тютюнопушенето сред учениците и младите хора през последните години не намалява, а напротив - те са един много висок процент. Свободната продажба на цигари в магазините не намали тютюнопушенето по никакъв начин. Ако това ни чака и след легализацията на марихуана, то тава е ужасяващо. Ние не искаме държавата да получава акцизи от продажбата на канабис и с тях да ни плаща заплатите. Не искаме такива заплати", категорична е Любенова.

Родители на зависими от дрогата младежи в Благоевград пращат отворено писмо до здравния министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, в което по категоричен начин заявяват, че са срещу намерението за легализиране на меката дрога.

"Сериозно сме обезпокоени от натрапването на митовете в публичното пространство относно безвредността на марихуаната. Марихуаната е сочена едва ли не като панацея за редица заболявания. Същевременно търсят помощ все повече семейства, чиито деца я употребяват и развиват сериозна зависимост, водеща до тежки психотични състояния", се сочи в писмото до здравния министър.

В дискусията участваха учители, медицински сестри и педагогически съветници, родители и свещенослужители.

Последвайте канала на

5865 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
ИСТИНАТА

2015.01.09 | 17:16

32
ЛЕГАЛИЗАЦИЯ БОКЛУЦИ ПУША ОТ 10 ГОДИНИ И СЕ ЧУВСТВАМ ПО ДОБРЕ ОТ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНА ДА ПУША!!В ПОЛОВИНАТА СВЯТ Е ЛЕГАЛЕН ДОРИ И В АМЕРИКА А ТУК ЗА 1 ЦИГАРА ЛЕЖИТЕ ВСЕ 1 ЗА УБИЙСТВО ТОВА ГО ИМА САМО В ТАЗИ ОБЪРКАНА ДЪРЖАВА
до г-жа Любенова

2014.11.10 | 16:32

31
Най ме дразни, когато някой, който се смята за много разбиращ, си налага мнението над обществото. Първо аз напълно съзнавам какво правя и ТОВА СИ Е МОЕТО ТЯЛО. И второ, ако е решила да се бори с вредните за обществото неща, да започне с ГМО, което ни се налага на всички да ядем. И трето, легализирането е единствения начин, продажбата да е регулирана и да не се продава на лица под 18г.
asdf

2014.01.31 | 21:34

30
AZ SUM JOINTAT AZ RESHAVAM DALI SHTE SUM LEGALEN VECHE SUM LEGALEN DA ZNAITE VECHE SUM LEGALEN
Kalev

2013.11.16 | 20:30

29
Теменужке, Теменужке, ти си била много компетентна бе. Да дадем Холандия на съд, а ? Даже в Хага ще ги съдим... Кво сме виновни, че детето ти е лабилно ?
IVAN

2013.11.16 | 20:30

28
Видка Атанасова КУРВО РАЗПРОСТРЯНЯВАЩА ДОЛНИ и мНОГО ГРЕШНИ МЕДИИ УМРИ. ТОВА ТИ КАЗВАМ АЗ И ДРУГИТЕ 23-МА ЧУВЕКА ОКОЛКО МЕН.
хаха

2013.11.16 | 20:30

27
голям смях
THC

2013.11.16 | 20:30

26
Цигарите и алкохолът са много по вредни от марихуаната !!! а вие си пишете квото си искате.
az

2013.11.16 | 20:29

25
hahaha nama takiva baluci...

2013.11.16 | 20:29

24
нека има зелена карта , който иска да думка качаци , първо прави 18 години , после си взима всеки месец зелена карта от 50 лева да речем и си пуши на определените за целта места , малки и приятни кофи шопове , които да се контролират от държавата която и да произвежда и продава на достъпна цена жмел , който иска да си пуши в къщи да изнесе качака от заведенито с касова бележка , истинският бич са синтетичните наркотици и хероина , нека с тях се занимае сериозно полицията , цигарите наистина са по-вредни и пристрастяващи от марихуаната , алкохола пък за разлика от нея провокира агресия , които твърди , че е зависим от марихуаната е глупак , глупак е и да смята , че ако не е напушен няма да си прекара добре , глупак е и този прекаляващ с нея , няма безвредни вещества , запушва белия дроб с катрани марихуаната а ако се пуши от някой с неизградена психика и характер почва да си фантазира глупости , вкарва си наивни филми , постоянното пушене пречи на добрата памет
мери джейн

2013.11.16 | 20:29

23
Пуша от 1995 г и до сега треволяка не ми е увредил ни един орган,как тази докторка разбра че уврежда не знам. Нека да ми посочи един смъртен случай от пушене на трева. От алкохол хора умират,от цигари също не от трева някой да е умрял не знам. Ей сега даже се нахранвам и свивам качака,така че да го духа докторката.
anona

2013.11.16 | 20:29

7
леле оня ден щях да умра от трева. както си пуших и огънчето падна върху леглото. замалко да се запаля :X :X :X
друг пушач

2013.11.16 | 20:29

2
точно така и аз пуша вече 18 години а от 2007 само холандец и нямам никакви оплаквания ,даже и не пуших скоро почти 10 дена не усетих абстиненция.Много ми помага да шофирам спокойно.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини