Експерти: Държавата трябва да се разплати с бизнеса

  • 10 юни 2013 17:33

  • 1375
  • 0
Експерти: Държавата трябва да се разплати с бизнеса
©

"Максимално бързо правителството трябва да се разплати, трябва общините да се разплатят", заяви в ефира на БТВ банкерът Левон Хампарцумян.

"Дали има пари за разплащане на тези дългове - не мога да кажа. Това трябва да го каже министърът на финансите", добави Хампарцумян

Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност заяви категорично, че трябва да се пуснат пари от страна на държавата сред бизнеса. Тя припомни, че държавата не е платила на бизнеса за програмата, по която се наемат младежи на първа работа.  Тя също бе категорична, че държавата максимално бързо трябва да се разплати с бизнеса. По думите й, трябва да се установи точно каква е сумата, която държавата дължи на бизнеса и бизнесът дължи на държавата.

Капон призова също така най - накрая да се направи Законът за фалита на физическите лица. Според Хампарцумян, трябва законът да се направи много добре. "Трябва много внимателно всичко да се обмисли", добави той.

Минко Герджиков заяви от своя страна, че условията в България за инвестиции на гръцкия и кипърския бизнес са добри. Той поясни, че това е съвпаднало с кризата в Гърция. Герджиков съобщи, че в гръцки предприятия се трудят над 45 000 български работници.

Герджиков заяви, че всички министри са отказвали да се срещат с чуждите бизнесмени у нас. По думите му, единствено Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Делян Добрев са откликвали на поканите на бизнеса.

Левон Хампарцумян обаче поясни, че ролята на министъра не е да се среща с бизнесмени, а да създаде условия да се инвестира.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини