Приключи протестът срещу отмяната на забраната за тютюнопушене в столицата

  • 08 юни 2013 12:43

  • 1945
  • 6
Приключи протестът срещу отмяната на забраната за тютюнопушене в столицата
©

С призива "Искаме да живеем в България без дим” приключи днешният протест срещу премахването на забраната за пушене на обществени места, съобщи "Фокус".

Пред сградата на Народното събрание се събраха повече от 200 души, които се противопоставиха на предложението за премахване на сега действащата пълна забрана за пушене на обществени места. Организаторите заявиха, че ще бъдат пред сградата на Народното събрание, докато дебатът за пушенето на обществени места е на дневен ред. Протестът протече спокойно и продължи повече от час. Присъстващите скандираха "България без дим" пред Народното събрание.

Организатор на протеста е сдружението "България без дим", чийто представители представиха пред протестиращите мотивите си за отказ от премахване на забраната. На протеста присъстваха хора от обществения живот, като Кирил Маричков, социоложката Мира Радева, които също изразиха възмущението си от евентуалното премахване на забраната за тютюнопушене.

Недоволните граждани скандираха още "Боклуци" и се обръщаха към управляващите с призива "Дим да ви няма".

Последвайте канала на

Весела Найденова
1945 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ЕЛИ

2013.10.20 | 19:59

6
Здравето е на първо място и няма цена.Човек се ражда непушач и това е естественото му състояние.Никой няма право да ме трови с цигарен дим на закрито, когато се храня или пия кафе.Пушачите да излизат и пушат навън,щом са избрали цигарите и щом не могат да се освободят от тази наркомания.

2013.06.11 | 11:40

4
аз искам да си пуша и ще си пуша като не ти изнася излизай ти! тея педермиши от ЕС ни ограничиха във всичко айде де! ИСКАМ ДА СЕ ПУШИ! ТОВА СИ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ!
DD

2013.06.11 | 11:49

5
@ #5 Аз пък искам да се пикае свободно по улиците. Нали е демокрация. Ама нали на другите ще им мирише? Е ама пък аз да се стискам до вкъщи ли... Логиката ми е същата @ #6 Колега и проблемите на трафика постепенно ще се наредят. Там нещата опират до повече пари и време. Да ТЕЦовете и те скоро ще се закрият, защото у нас, където почти всички въглища са нискокалорични те са крайно нерентабилни, но при тях проблема е, че твърде много хора ще остана без работа. Така че се предпочита екологичното зло пред социалното. А за цигарите - това са първите стъпки към поставянето им извън закона, но трябва постепенно да намалее консумацията и търсенето
Петър

2013.06.11 | 11:39

3
Само така, браво! Никакво пушене на обществени места!

2013.06.11 | 11:39

2
Петре,ще запаля една пура и ще ти я набия със запалената част .
mudov

2013.06.10 | 01:36

1
не знам само тогава за какво дишат нашият въздух да ходят с противогази ,когато не искаш колата да те опръска като минава през локвата се отдръпваш !!! другото е само 70 000 подписа тцу тцу тцу тцу да и аз съм съгласен макар да съм пушач , НО това не значи ,че трябва да не ходим на заведения ,защото пушиме . ЕЛЕМЕНТАРНО РЕШЕНИЕ ОТ 10:00 ДО 20:00 ч. ДА НЕ СЕ ПУШИ В ЗАВЕДЕНИЯТА ще изляза аз на заведение да пия едно питие да не си запаля поне една цига мисля че е тъпо и дискриминиращо. ДО СЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ НЯКОЙ ДА Е УМРЯЛ ОТ ЦИГАРИ ПОЗАВАМ МНОГО ХОРА СА НА ПО 80-90 ГОДИНИ И ПУШАТ ЯКО ПИЯТ .хванете спрете обгазяването на народа с рейсовете на по половин век ,накарйте хората с пушешщи кули като локомотив да ги управят ,да мият улиците да не се дигат мръсотийте ,пясъка останал от зимата ,събралата се кал до бордюрите , убърнете внмание на какво ядете ,убърнете внимание на неактивно движищи се деца довеждайки ги до затлъстяване, не спирайте на тревните площи ,чистете редовно около домът и ,хвърляйте боклука там където трябва .ТРЪГНАЛИ СТЕ ДА МИ ВИКАТЕ ЗА НЕЩО ,КОЕТО СЪС ЗАКОН НЕ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПРОДАВА НА СВОБОДНИЯТ ПАЗАР В ЦЯЛ СВЯТ ....

Добави коментар

Водещи новини