Шуменските полицаи провеждат спецакция

  • 07 юни 2013 13:47

  • 821
  • 0
Шуменските полицаи провеждат спецакция
©

Шуменските полицаи провеждат специализирана акция по метода на широкообхватния холандски модел. При него не важи заповедта да не бъдат спирани шофьори, които не са извършили нарушения. Проверяват се едновременно от 5 до 10 автомобила, информира БНТ. Основната цел е чрез засилване на контрола по пътищата да се напомни на водачите, че трябва да спазват правилата за движение.

В Шумен акцията започна на едно от възловите места, където шофьорите обикновено карат с висока скорост. На главния път Шумен - София бяха разположени няколко полицейски екипа.

"След спиране на автомобила се проверяват документите на автомобила, документите на водача и задължително проверка за употреба на алкохол", коментира инсп. Антон Тачев, ОД на МВР-Шумен.

При проверка на първия автомобил не бяха установени нарушения. Следващият автомобил не беше напълно изряден. Шофьорът нямаше залепена годишна винетка на предното стъкло.

Повечето водачи приемат вече за напълно нормално присъствието на пътните полицаи по шосетата в страната.

Равносметката от първия ден на акцията, която ще продължи седмица, е 7 акта и 18 фиша за различни нарушения. Най-фрапиращите - липса на гражданска отговорност и технически преглед на автомобила, книжки с изтекъл срок на годност. Полицаите установиха още, че шофьорите продължават да карат без предпазни колани и да не возят децата си в специални столчета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини