Самотна майка живее с децата си в опасен дом

  • 06 юни 2013 09:49

  • 1714
  • 0
Самотна майка живее с децата си в опасен дом
©

Самотна майка от Горна Оряховица живее с трите си деца в опасно за обитаване общинско жилище.

Общинската къща е много стара и отдавна подлежи на основен ремонт и укрепване. Росица Тинкова разказва пред БНТ, че редовно падат тухли и части от мазилка, навсякъде тече, а подовата настилка буквално се движи под краката. След последните проливни дъждове в стаята се стоварила голяма част от тавана, а покривът застрашително надвиснал. Жената търси помощ, защото се страхува за живота на децата си.

Всичко пада в неочакван момент. Всеки момент можем да паднем дори и в мазето. Подавала съм молба да дойдат, обаче те идват, правят огледа и си заминават. Докога да ги чакаме, докато падне покривът върху нас ли?, пита Росица.

Страшно е, не мога да спя, много се притеснявам да не падна в мазето, споделя Силвестър Асенов.

От общината обаче твърдят, че задължение на наемателя е да поддържа общинското жилище и не предприемат мерки за преместване на семейството.

Госпожата написа собственоръчно една декларация, с която посочва: "обитавам сградата на своя отговорност, като съм запозната с рисковете". Тя е първа в списъка ни. Имаме я предвид, знаем и за състоянието на къщата, категорична е Стела Бакарджиева от Дирекция "Общинска собственост" - Горна Оряховица.

Общинските служители признават, че къщата е опасна, но заявяват, че ще преместят семейството едва когато се освободи друго жилище. Обмисля се и вариант къщата да се укрепи, но междувременно Росица и малките деца живеят в постройка, която се крепи на косъм.

Последвайте канала на

1714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини