Сините: С некачествени материали се строи АМ "Тракия"

  • 29 юли 2011 10:46

  • 1052
  • 0
Сините: С некачествени материали се строи АМ "Тракия"
© Булфото

Извършеният внимателен анализ на предоставената техническа експертиза разкрива редица сериозни недостатъци, които в бъдеще биха могли да създадат рискове за живота и здравето на хората, използващи магистралата.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Синята коалиция Иван Иванов, който прочете декларация от името на групата.

Иванов припомни, че по време на парламентарния контрол регионалният министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е заявил, че вложените материали в насипа на Лот 2 от АМ „Тракия” отговарят на всички изисквания и че политиците трябва да оставят експертите да си свършат работата.

„Това направихме и ние. Попитахме експертите. Именно тяхната експертиза показва, че поради посочените сериозни забележки, представените протоколи не могат да бъдат приети за достоверни и не могат да дадат обективна представа за качеството на вложените материали”, отбеляза депутатът от десницата.


Синята коалиция настоява да се извърши изследване на пробите от АМ „Тракия” от независима пътна лаборатория и да се даде обективен отговор за качеството на използваните материали. „Ако автомагистралата започне да се реши, както това се случва вече с АМ „Марица”, цялата отговорност ще носи министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и ние няма да спрем да я търсим от него, независимо на какъв пост ще е той тогава”, заяви от трибуната Иван Иванов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини