Враца ще се бори с климатичните промени

  • 29 юли 2011 10:25

  • 675
  • 1
Враца ще се бори с климатичните промени
© Интернет

Конвентът на Кметовете е амбициозна инициатива за ангажиране на европейските градове в борбата с климатичните промени.

Присъединилите се общини се ангажират да постигнат цели в областта на околната среда и енергията над Европейските до 2020г. чрез намаляване емисиите въглероден диоксид (CO2) с най-малко 20%.

За постигане на тези цели, градовете разработват устойчиви енергийни планове за действие, реализират дейности свързани с енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в публичния, и частния сектор.

Общинските съветници възложиха на кмета да надвиши целите, поставени от ЕС до 2020 г. за намаляване на СО2 емисиите на територията на Община Враца с поне 20 %; да предостави План за действие за устойчивата енергия, включително базов опис на емисиите, който очертава как ще бъдат постигнати целите до една година от датата на подписване на конвента.

На всеки две години да се предоставя доклад за изпълнение на Плана за действие с цел оценка на постигнатото.

Сред задълженията на кмета е и организирането на Енергийни дни, в сътрудничество с Европейската комисия и с други заинтересовани страни, позволявайки на гражданите пряко да извлекат ползи от възможностите и предимствата, предложени от по-интелигентна употреба на енергия, и постоянно да информира местните медии за развитието по отношение на Плана за действие.

Последвайте канала на

675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.06.26 | 19:48

1
Отваря ХИМКО.

Добави коментар

Водещи новини