Мъжът-факла от Димитровград се подпалил пред децата си

  • 05 юни 2013 14:21

  • 6290
  • 12
Мъжът-факла от Димитровград се подпалил пред децата си
©

31-годишният мъж от Димитровград, който се самозапали в дома си тази нощ, се е полял с бензин и си драснал клечката пред двете си дечица, съпругата и сестра си, съобщи регионалният сайт Haskovo.net.

Георги Костов лумнал като факел под отчаяните писъци на семейството и неистов плач на децата. С риск за собствения си живот, съпругата Донка и сестрата Елена успели да потушат пламъците.

В пълно отчаяние, 26-годишната Донка прегърнала горящия си мъж, за да задуши развиващия се огън. В резултат тя също получила сериозни изгаряния. В крайна сметка сестрата успяла достатъчно бързо да ги залее с вода и да спаси живота им.

Георги обаче има над 30 % изгаряния по тялото и ръцете, а жена му - 10 %. Двамата са обработени в Спешна помощ и незабавно транспортирани за Пловдив. От клиниката за изгаряния съобщиха, че травмата на мъжа е предизвикала шоково състояние и той е на постоянна реанимация - следят се жизнените му показатели и се правят вливания на кръв и плазма. Има сериозна опасност за живота му. Този петък е насрочена операция за възстановяване на 4% от засегнатите участъци. Останалите 26% от повърхността на кожата се очаква да епителизират - т.е. да регенерират по естествен начин. На Георги ще бъдат насрочени и консултации с психиатър, за да започне постоянно лечение и диспансеризиране. Още утре предстои пък операция на жената на Георги, която е със засегнати пръсти, длани и предмишници на двете ръце.

Драмата се разиграла в 1 часа след полунощ в семейното жилище на улица "Родопи" в димитровградския квартал Марийно. Съседите се събудили от силни викове, крясъци и писъци. Били свикнали, от доста време Костови се карали за пари. След малко чули писъци и решили, че се бият.

Георги имал банков кредит от 12 хиляди лева, с които купил къщата. Наскоро обаче го съкратили от работа, хващал се оттук - оттам по нещо на частно, колкото да изхранва жена си и двете деца. Неплатените вноски към банката се трупали. Вкъщи започнали да пристигат писма със заплахи за съдия изпълнител. Така продължило с месеци. Постепенно мъжът се невротизирал, скандалите зачестили.

В злощастната вечер Георги се укрил в една от стаичките и започнал да се залива с бензин. Писъците, които чули съседите, били от отчаяните молби на Донка и Елена да бъдат пуснати в стаята. Двете жени напирали на вратата, но якият мъж с лекота ги задържал. Успели да го придумат да излезе и отишли до мивката, „да му умия очичките", по думите на разплаканата сестра. Там, пред двете си момченца на 4 и 10 години, таткото се подпалил със запалка.

В момента шокираните дечица се гледат от леля си и от дядото Иван, който дошъл на помощ като чул за нещастието, сполетяло сина и снаха му. Помагали и роднини. Всички във фамилията се надяват двамата да оживеят и да се възстановят. За бързото оздравяване на пострадалите се молят и комшиите, които описват Костови като „хубави и незлобливи хора".

А реакцията им на драмата е кратка и показателна: „Държавата трябва огън да я гори, не хората в нея".

Последвайте канала на

Novini.bg
6290 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
!

2013.08.08 | 11:14

12
Да бе то при Бате Бойко бяха стотици такива, ама ти се хвана за тройната коалиция тъпанар такъв! Така ще е докато няма държава!

2013.08.08 | 11:13

10
Честита Тройна коалиция. Така ще е оттук нататък, след като си я избрахте. На печелившите - честито
2

2013.08.08 | 11:14

11
пълен цинизъм е този коментар ............

2013.06.11 | 12:25

5
Мръсен герберастки боклук, не се гаври с нещастието на хората, до което вие ги доведохте.

2013.06.11 | 11:51

3
Този коментар е наглост и безочие на човек, чията любима партия Герб доведе стотици семейства и хора в страната ни до крайно отчаяние и чувство на обреченост. Срам и позор за България е тази партия и хората, които още я подкрепят

2013.08.08 | 11:13

9
Не са виновни нито ГЕРБ нито БСП.Банките са виновни и ЧСИ"частни съдебни изпълнители"със статут на държавен служител.За това плащаме такива големи лихви ,че ако някой остане без работа ,банката да не му вземе жилището чрез ЧСИ а да го изчака"ако трябва ще чака докато е жив"и същевременно да не е на загуба.Ако беше запалил ЧСИ нямаше нужда да се пали,банката сама не може да му вземе нищо,взима ЧСИ и той е за бой.
БББ

2013.08.08 | 11:13

8
Абе вие болни ли сте? Как може да политизирате такава новина! Малоумници!

2013.08.08 | 11:13

7
Аве - нали уж имаме "спасително" ново правителство - що се палят хората бе??Нали уж бeшe заради Герб бе малоумници???това опровергава всичките ви налудничеви идеи - що всички не умират от радост от новата Тройна ограбителница ,бе???Къде ви са обещаните 1000лв заплата и 500те лева пенсия бе мушмороци - сега 4 год. ли ще се оправдавате с Герб бе фесчета????????Нали обещахте и уж ГОЛЕЕЕЕЕЕЕЕМЕ ЕКСПЕРТИ ДОКАРАХТЕ НА ВЛАСТ ,БЕ РЯЗАНИ ЧАЛМИ ТАКИВА???????лЕКА МУ ПРЪСТ НА ЧОВЕКА - ПЪРВИЯ САМОЗАПАЛИЛ СЕ ОТ НОВАТА ТРОЙНА ОГРАБИТЕЛНИЦА - ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА СИДЕР-АГА И РЯЗАНИТЕ МУ ФЕСЧЕТА!

2013.06.11 | 12:25

4
tozi akt ne e ot troinata koaliciq a zaradi tova 4e ima gerb zaradi tova 4e bokoi coko dokaraha celiq balgarski narod do tova deredje=. i eto 4e te edin po edin napuskat _proslovutata si partiq i zapo4naha da se osaznavat.vreme i ti tapanar da se osaznae6
4

2013.06.11 | 12:26

6
Тука съм съгласен!Все пак са се карали от много време за пари, което означава, че е бил съкратен по времето на ГРОБ!Все пак да не забравяме как ГРОБ масово съкращаваха без да отваря нови работни места с цел обедняване на населението и по-лесен контрол, което неминуемо води до отчаяни действия на потърпевшите!
Радо

2013.06.08 | 22:51

2
Докато партиите си гледат субсидиите и представителните хората се палят от мизерия и безработица няма такова неморално правителство.
.

2013.06.06 | 07:12

1
zashto ciganin niama zapalen zashtoto darjavata se griji za tiah i deporatite

Добави коментар

Водещи новини