Потоп идва от запад

  • 05 юни 2013 11:07

  • 2836
  • 0
Потоп идва от запад
© gettyimages

Потопът от Централна Европа, приличащ на цунами, но в речна обстановка, се задава по Дунав и към България, пише в. Всеки ден.

Изданието посочва, че реката в българския участък може да прелее до края на седмицата. Министерството на околната среса и водите вече е обявило жълт код в областите по Дунав и местните власти са вдигнати на крак. Междувременно синоптиците предупредиха за очаквани поройни дъждове през почивните дни, които допълнително ще усложнят обстановката, коментира вестникът.

Властите в Сърбия също се подготвят за евентуално наводнени, предаде белградското радио Б92. Началникът на службата за извънредни ситуации в западната ни съседка Предраг Марич издаде предупреждение за идващата опасност. Той също посочи, че бюджетът на ръководеното от него ведомство е намаляван през годините.

Придошлите води на европейската река предизвикаха наводнения в Германия, Чехия и Австрия. Вчера пристанището на Виена, както и ресторантите, намиращи се по брега на река Дунав, бяха наводнени. Според властите обаче специалната канализация, изградена да извежда водите в случай на прииждане на реката, ще успее да предотврати наводненията в останалите части на града. Плаването на река Дунав остава забранено. От началото на наводненията в Австрия е потвърдена смъртта на двама души. Други двама остават в неизвестност.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини