Тежко болна жена 2 дни лежи на спирка, линейка отказва да я вземе

  • 29 юли 2011 09:02

  • 5321
  • 11
Тежко болна жена 2 дни лежи на спирка, линейка отказва да я вземе
©

Тежкоболна жена прекара 2 дни, лежейки на автобусна спирка "8 декември", малко преди Аспаруховия мост във Варна. 60-годишната Стоянка Иванова била изгонена последователно от домовете на синовете и майка си, защото се изпускала и цапала, пише в. Черно море. Така жената се оказва на улицата с една щайга с дрехи, без пари и без храна. След като остава на открито 2 дни, болестта й се влошава и тя вече не е в състояние да се движи. Започва да уринира кръв и има непоносими болки.

Точно заради тях Стоянка не може да облече бельо и стои покрита с яке в най-голямата жега, а мухите кацат по цялото й тяло. Единственото, което успява да направи вчера по обяд, е да се премести под сянката на едно близко дърво. През нощта апаши задигнали личната й карта и други документи, които носела със себе си и положението станало още по-тежко. Живeeща в съседните блокове й носела храна и първа сигнализирала на тел. 112 за случая. Оттам пратили линейка.

"Дойде лекар, който в общи линии дори отказа да я прегледа. Попита я има ли осигуровки и щом разбра, че няма, се качи обратно в линейката и си замина. Разбирате ли, просто я оставиха там, където си беше. А уж спешната помощ е безплатна. Недоумявам!", коментира жената, пожелала анонимност.

След тази сцена тя решила да уведоми медиите. Докато не се надигне шум покрай някой случай, той не се разглежда, възмущава се жената. Tежкоболната Стоянка Иванова разказа, че няма къде да отиде и няма кой да се погрижи за нея.

"Майка ми и единият ми син живеят в различни квартири. Никой от тях не иска да ме гледа и да ми помогне. Другият ми син е наркоман, може и да е в затвора, не знам. Няма къде да живея, не знам какво да правя", разказва през сълзи Стоянка.

След повторна сигнализация на тел. 112 от там изпратиха полиция и линейка. Полицаите първи пристигнаха и разпитаха Стоянка. Едва 20 минути по-късно се появи и кола на спешна помощ. На място беше извършен преглед на жената, но лекарят не пожела да каже какво е установил. Положението е сериозно, налага се хоспитализация, категоричен обаче беше той. Отново бяха проведени няколко телефонни разговора относно липсата на осигуровки, но в крайна сметка Стоянка беше качена в линейката.

Остава проблемът обаче къде ще отиде да живее жената, след като бъде изписана от болницата. Самата тя смята, ако оздравее, да опита да отиде отново при майка си или сина си и се надява те да я приемат обратно.

Последвайте канала на

Novini.bg
5321 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Валката

2013.09.03 | 13:10

11
К'ви са тия лекари бе ?! Навремето,като кажеш " ЛЕКАР " и хората те гледат със страхопочитание.Сега като кажеш " Лекар " и те гледат със страх и омраза! Касапи,пияници,убийци на и всякаква друга сган ! За чий х*й я дават тая Хипократова клетва ?! Пази боже да не влизаме в болница,като нищо ще ни очистят там.....
SMARTA

2013.08.17 | 13:11

10
NA ZAPAD AKO SE SLU4I TOVA 6TE XVAR4AT GLAVI
Propaganda - full spread

2013.08.17 | 08:02

9
България ще се нормализира и ще се оправи чак когато стане бойно поле със срутени сгради и избити хора, с престрелки всеки ден, с бомбардировки. Трябва да изглежда като Афганистан и вече 10 години след това, може някой да си е взел поука. Иначе просто никой не слуша виковете и стенанията на народа, който умира от глад, от болести, от безпаричие, от безработица, от незавършено образование поради безпаричие и още куп други неща. В страната се почитат рекетите, незаконния бизнес, алъж вериж, търговията, чалгарията и все неща от този тип, които пречат на интелигентните и умните хора да просперират. Изхвърлят се умните и добрите хора, които никога не смеят да лъжат и престъпват закона. Изхвърлят се от правителството, от циганията която е плъзнала в тази... ъъъ... какво беше това... забравих го... ааа да - държава. Боже господи, не разбират ли, че един ден всички ще горим в пъкъла, поне да проявят малко доброта, малко съчувствие. Стига толкова, че започнах отново да сънувам и да мечтая. Но бъдете сигурни човечета, колкото и да ви е страх, колкото и да се чудите как това е възможно, сигурни бъдете че България трябва да заприлича на Афганистан, за да може след 10-15 години нещата да се нормализират и нашите деца и внуци да посрещнат един нов живот! Живот без завист, без убийства, без всякакви изнудвания, лъжа, високомерие и т.н.
Todor

2013.08.16 | 23:56

1
Parvo da se izvinq za latinicata, sega po temata da Bulgariq trqbva da zaprilicha na afganistan i da se opravi za 10-15 godini edinstveniqt problem e che za 10-15 godini nqma da ima nikakva bulgariq taka ili inache veche sme na izchezvane, skoro shte stanem i malcinstvo i v kraina smetka shte se smesim s drugite narodnosti kato nashata shte izchezne shte ostane v legendite i v mitovete
pepi

2013.08.17 | 06:53

8
kvi sa tiq sinove be,ebax ti boklucite mizerni
aaa

2013.08.17 | 06:53

7
Тези синове, копелета мръсни да ги метнат през Аспаруховия мост. Боклуци
България си е България. Обичам родината и историят

2013.08.17 | 01:02

6
България си е България. Обичам родината и историята й, но мразя държавата. Може би вече е време България да бъде затрита от лицето на планетата...
Изроди

2013.08.17 | 01:00

5
Изроди са роднините, изроди са и екипа на спешна "помощ" които са я оставили на земята да лежи в мъки 2 дена. Здравни осигуровки... само изсмукват хората цял живот за нищо. Винаги съм искал да попитам каде отиват тия пари?! Защото от хора като мен които за последните 16 години не са ползвали нищо от здравните си осигуровки се натрупват много пари. И се получава през цялото време си плащаме като попове и когато ти потрябват пак си плащаш като поп. Поуката е която аз си извадих е просто, да се надявам да не ми потрябват отново. Защото когато ми потрябваха си платих всичко... В тая "държава" все няма пари и как да има като от 20 години само мръсни КРАДЦИ ни управляват. Жалко е че и от здравето ни крадът!
uuuuuuuuuuuuu

2013.08.16 | 23:57

4
какво очаквате в България сме все пак простотията се надушва от километри затова умните хора бягат в чужбина
Недоумявам

2013.08.16 | 23:57

3
Все повече и повече се извращават хората...
България си е България. Обичам родината и историят

2013.08.16 | 23:57

2
България си е България. Обичам родината и историята й, но мразя държавата. Може би вече е време България да бъде затрита от лицето на планетата...

Добави коментар

Водещи новини