Осъдиха общината за 5000 лв. заради нахапано от куче дете

  • 29 юли 2011 08:02

  • 3185
  • 1
Осъдиха общината за 5000 лв. заради нахапано от куче дете
©

Столична община е осъдена да плати обезщетение в размер на 5000 лв. за нахапано дете. Случаят датира от 2008 година. 10-годишната Констанца била с майка си Елеонора, която посещавала курс.

Елеонора оставила детето при колежките си и отишла да купи кафе. Момичето седнало на тротоара и ядяло солети, когато покрай него минало куче. Без да бъде провокирано животното захапало Констанца за главата. Кучето е било немска овчарка и от захапката половината глава на детето била раздрана, а клепачът му разкъсан. Констанца е изпаднала в шок, с години е посещавала психолог и е претърпяла няколко пластични операции.

Процесът се е точил с години, но най-накрая семейството осъдило столична община. Днес в студиото на БТВ адвокатът на общината Анна Добрева официално обяви, че няма да обжалват решението в срок.

За кучето се грижили работниците от близкия обект на Главболгарстрой. Това означава, че животното трябва да се третира като домашно и хората да понесат отговорността за това, заяви д-р Илиян Кърджев от столичното предприятие "Екоравновесие".

Последвайте канала на

Novini.bg
3185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Виви

2012.01.15 | 14:22

1
Ха-ха! Домашно куче? Строители дали на уличен пес да се мотае около строителния обект, може да са го биели и дори да не са го хранели и това се нарича домашно куче? Жалка история.

Добави коментар

Водещи новини