БАН се изказва за безработицата

  • 03 юни 2013 08:40

  • 939
  • 2
БАН се изказва за безработицата
©

Институтът за икономически изследвания при БАН ще представи годишния си доклад за бюджета и регионалната политика.

В документа се посочва, че през миналата година заетостта е продължила да намалява, а безработицата да расте, което се е отразило и върху средната работна заплата, предаде БНТ.

В частния сектор средната заплата се е увеличила с 16,6 %, а в обществения сектор - с 4,6%.

Икономистите отчитат прекомерното ограничаване на бюджетния дефицит през 2012 г., което е повлияло положително на финансовата дисциплина, но не и в социално отношение. В доклада се критикува предишното правителство заради недостатъчно амбициозната му инвестиционна програма, но се посочват добрите резултати при усвояването на европейските фондове. От всички икономически сектори най-добре развиващо се е било селското стопанство. 2013 г. експертите определят като "година на застой". Очакванията са за лек спад на безработицата през 2014 г.

Последвайте канала на

939 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.03 | 23:15

2
ДА ЕВА ТИЯ ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ

2013.06.03 | 23:15

1
Чиста проба ЛЪЖА.За НЯКОЙ може и да има.Заплатата на шефа с сигурност е увеличена,за сметка на нашите.Е как няма да се чуди човека къф страшен джип да си купи и на кое море да ходи.А ние да го ду.... че даже не ни пуска и отпуска.После се оплаква от(некачествен персонал).Имаме контакти с чужденци и са наясно че ги ЛЪЖЕТЕ.А сега се опитвате да излъжете нас ли???Скрийте се от БАН.

Добави коментар

Водещи новини