Наркотици, купони и агресия около абитуриента, бил лекари

  • 01 юни 2013 20:08

  • 6025
  • 16
Наркотици, купони и агресия около абитуриента, бил лекари
©

Лекари от Спешна помощ бяха нападнати на адрес преди седмица. Когато миналия петък посреднощ лекарският екип отива в къщата в "Овча купел" в столицата по сигнал за момиче в безпомощно състояние, там група младежи празнува абитуриентски бал. Завършва Ади Панов.

Лекарите попадат при Ади и приятелите му, защото 15-годишната Таня е припаднала в банята. Следва нападението, при което линейката е изпотрошена, а тримата медицински работници - бити. Версиите - според младежите линейката закъсняла, според лекарите - били са там на 5-тата минута. Обявените за нападатели изчезват, но пишат в профилите си във Facebook, разказва БТВ.

"Излязоха 20 човека и се нахвърлиха", описва инцидента битият лекар д-р Красимир Йорданов. По думите му, в тази държава няма справедливост.

В същото време побойниците се хвалят за това в социалните мрежи. Те не са сред задържаните за 72 часа. Сблъскват се с бития шофьор на линейката Славейко и не го разпознават.

Ади, както и момичето, не отговарят на телефоните си. "Потъването" им обаче провокира хора, които ги познават, да разкажат за групата около Алтавия, както е известен абитуриентът Ади, и страхът да гарантират думите с лицата си.

Ще я наречем Вяра. Доскоро близка на компанията на Ади Панов - Алтавия, брат му Лео, Борислав Ангелов - Фъсти и неговия брат Методи. Разказва, че познава навиците, поведението, начинът на мислене на компанията. Говори, защото се чувства излъгана и употребена от групата на Алтавия и Фъсти.

"Безцелни, без абсолютно никакви цели. Единственото, което ги интересува, е сегашният момент и какво ще стане след 5 минути. Те се събуждат, излизат, търсят да си намерят трева. Пушат, седят и кой откъде е", спомня си Вяра и добавя, че не знае откъде имат пари за наркотици и дължат на много хора. Обичайно компанията прекарва дните си в градинка до 142 ОУ в София. От инцидента насам обаче никой не ги е виждал там.

Вяра добавя, че е виждала как един от компанията бие приятелката си, бият се и по мачове. "Единственото, което ги интересува, е тревата. Ако днес не се напушат, значи днес не е ден. Даже наскоро Борислав Ангелов беше заключен с негов приятел в Ловеч след мач, след побой". По думите на момичето, са ги арестували за притежание на марихуана и са били търсени за обири, но не е сигурна дали е имало такива.

Заради разследването на побоя подробности около младежите бяха отказани от полицията. Доскорошните приятели обаче намират повод да разкажат всичко, което са видели. Определят къщата в "Овча купел" като къщата на веселието. Купони там се организирали често.

Момичето, излизало с компанията, споделя, че те са си агресивни, особено като са пияни. "Като са заедно, са много силни, в кавички. А като са по отделно, както се вика, са си пълни мишки. Не смеят нищо да правят и да говорят".

Доскорошните близки на компанията на Алтавия и Фъсти разказват, че най-новият член на групата е 15-годишната Таня Георгиева. От няколко месеца момичето имало интимни отношения със сочения за лидер Борислав. Описват я като поредното момиче, което иска да бъде жена. Облича се по-така, гримира се, ходи по купони и пие. "Не е пила само на бала на Ади".

Семейното жилище на Таня изглежда необитаемо в последната седмица. Агенция за закрила на детето обаче намери повод да изследва в нормална среда ли живее Таня. Според Теодор Иванов от дирекция "Социално подпомагане" впечатлението му е за нормално момиче на съответната възраст.

Директорът на училището, в което учи Ади Панов, не знаел за случая и дори не вярвал негов зрелостник е замесен в инцидента.

Пребитите лекари още са в болнични. Като се върнат на работа, ще трябва отново да защитават честта си.

Междувременно детският хирург в "Пирогов" д-р Красимир Желянов, сподели, че и той е бил обект на агресия по време на свое дежурство. "Миналата година постъпи дете с майка си със съмнение, че има кърлеж. Оказа се боклуче, което махнах. Опитах са да й обясня какво е кърлеж, за да знае занапред и да не се разкарва напразно, а тя реагира с агресия. Помолих я да напусне, защото приемах друг пациент. В същия момент стара жена отвън се хвърли и ме надра с нокти, майката побесня, хвърля листове и тетрадки".

След инцидента и солидарните протести на лекари от цялата страна, депутатите приеха на първо четене промени в Закона за здравето, според който всеки, който посегне на лекар и учител, ще лежи в затвора като за нападение на длъжностно лице.

Според д-р Ангел Ангелов, зам.-директор на Спешна помощ в София, нормативният акт няма да върне уважението към професията и самият той не смята, че въобще ще бъде приет. Ангелов посочи и вината на медиите за това обществото да има негативна настройка към медиците. Ангелов отличи и ниското заплащане като огромен проблем в Спешната помощ.

Психиатърът д-р Николай Михайлов заяви, че нападенията са резултат от пропилени морални устои на българите.
 

Последвайте канала на

6025 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
1963

2015.05.18 | 17:56

15
"Психиатърът д-р Николай Михайлов заяви, че нападенията са резултат от пропилени морални устои на българите." Докторът е напълно прав - виновни са ВСИЧКИ боклуци, които ни "управляваха" след 1989г.!

2015.05.18 | 17:56

16
И особена заслуга имат тези от последните 4 години.
da

2015.05.18 | 17:55

14
От цялата мизерия идва всичко.На едни докторите им виновни на други пациентите,ако имаше пари всички щяхме да сме доволни но уви безпаричието ни съсипа.Хората озверяха и се намразиха един друг,не е за мислене какво ще последва.
Браво!

2015.05.18 | 17:55

13
Сега ако приемат и да влизат в затвора при убийство на пациент цена няма да имат. Или 8 милиона граждани представляващи държавата България не са важни.
48 Такт

2015.05.18 | 17:55

12
Всички доктори да спрат работа за 2 седмици и това ще е напълно достатъчно за хората да научат че явно не е редно да повикаш спешна помощ, само за да ги набиеш за кеф.
Tepopucm

2015.05.18 | 17:55

11
Абсолютно сте прави.
ss

2015.05.18 | 17:55

9
Да бях аз доктор да тръгнат да ме бият , един ще докопам но ще ми остане в ръцете.Да ходя да го спасявам да не мре , а той да ми скача на бой!Буклуци мръсни

2015.05.18 | 17:55

10
мри лайнар
az

2015.05.18 | 17:55

6
абе наред ли сте всички дето пишете тука някой викал е бърза помощ скоро.Чакаш 40 минути и повече,само тука е така.Колко хора си заминаха заради тези закъснения....
asd

2015.05.18 | 17:55

8
като няма пари за екипи които да работят в бърза помощ как очакваш да ти се появи линейка 2 мин след повикване, а да не забравяме и фалшивите сигнали
Еми

2015.05.18 | 17:55

7
Еми 5 линейки на 1.5 мил. кво искаш бе?Няма пари няма контрол ,нищо няма.Чакал бил,ше чакаш кат не ти изнася бегаи в Африка
MiTaKa

2015.05.18 | 17:55

5
Боклуци.Мамка ви наркоманска
radi

2015.05.18 | 17:55

3
ето това е българштината
...

2015.05.18 | 17:55

4
Ти си "българШТина", неграмотник...
.....

2015.05.18 | 17:55

2
BOI TQHNATA MAIKA ZAKASNQVAT 6TOTO V POSLEDNIQ MOMENT HODQT DA TO4AT NAFTA DA SI ZAREDQT LINEIKATA ZA6TOTO STARATA SA Q PLASIRALI ZA DA MOJE SE NAPUKAT PEDERAZI DOLNI

Добави коментар

Водещи новини