Кабел блокира Капитан Андреево

  • 30 май 2013 16:26

  • 774
  • 1
Кабел блокира Капитан Андреево
©

Скъсан оптичен кабел заради ремонтните дейности на Капитан Андреево спря работата на митницата за часове този следобед. До отстраняване на повредата митницата спря да обработва товари, което образува километрична опашка от ТИР-ове и от двете страни на границата.

Това е третият срив в системата на митницата от началото на ремонта на пункта, при който заради скъсан кабел спира работата на службите. Прекъснатата оптика затваря кантарите и блокира митническия софтуер, който отразява транзита на превози и е свързан с системите на Европейския съюз.

От фирмата, която вече седми месец извършва реконструкцията и ремонта на Капитан Андреево, заявиха, че такива грешки били неизбежни при мащабното строителство, тъй като заради секретността на зоната не разполагат с всички планове за кабелите, които са вкопани в плаца, предаде БТВ.

Оптичният кабел, който сега е прекъснат, обаче е въздушен и е пуснат аварийно от митницата, именно заради строителството. Аварията не спря потокът на коли и автобуси през границата с Турция.

 

Последвайте канала на

774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.31 | 15:42

1
Тук има грешка.Трябвало е да викнат двама мургави роми и за нула време щяха да отвъртят работата.

Добави коментар

Водещи новини