Баща раздаде правосъдие - свали панталоните на момче, унижило сина му

  • 28 май 2013 12:43

  • 11938
  • 28
Баща раздаде правосъдие - свали панталоните на момче, унижило сина му
©

Родители твърдят, че над 6-годишния им син е оказан физически и психически тормоз, а агресия към него проявил бащата на момченце от същата детска градина. И всичко било станало пред очите на учителите, които изобщо не реагирали, предаде БТВ.

Историята в детска градина „Здравец” започва от едно момче, което смъква панталоните на друго момче. Заради случката детето е разстроено и когато баща му идва да го прибере у дома, му разказва всичко. Таткото се вбесява и връхлита върху виновника.

„Абсолютно недопустимо е такова държание към малко дете - това, че е на 6 години, съвсем не означава, че няма достойнство и не осъзнава какво се случва”, казва майката на нападнатото от таткото момче.

Родителите на унизеното дете избират да са анонимни с мотива, че и те се притесняват от агресивния татко. Възмутени са, че учителката не е защитила сина им и не им е казала за инцидента.

Директорката на градината Василка Каракашева заяви, че ще накаже виновната госпожа със забележка, защото това й е първо провинение. Учителката вече е дала и обяснения.

„Бащата си призна грешката, каза че ще си понесе последствията. Емоционално е подходил, но каза „аз не желая детето ми да бъде обиждано”, обясни директорката. За случая са сигнализирани Агенцията за закрила на детето, столичният инспекторат и полицията.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
11938 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2013.05.29 | 11:34

2
Детето, най-вероятно е хиперактивно, и трябва да му се обръща внимание и да се държи постояно заето до определена възраст за да не е много палаво и да не прави бели. Има такива деца и дори и родителите не могат да се справят лесно. Би трябвало да има професионалисти които да помагатза такива деца и в такива ситуации. Децата и тинейджърите често да груби един към други, докато дойде време и се научат че така не бива. Постъпката на таткото и на учителката обаче не мисля че са на ниво. Има начин да се оправи ситуацията с такт и подход а не с връщане тъпкано и всеки му полагащото се. В държави обаче с нисък стандарт като България, всичко е оставено на самотек и хората са принудени да се саморазправят и да търсят справедливост на всяка цена. Сега ще стане дори още по- интересно ако двамата таковци се срещнат лице в лице и започнат и те да си го мерят заради отрочетата си, както е в природата. След като няма стандарт, търпимост, разбирателство, толеранс, действат законите на джунглата и въобще не ме изненадва тази случка. В България властва простотията и първенющината и нищо не може да ме изненада. Добре , че вече не живея там ;))))

2013.05.29 | 15:37

28
Хиперактивно било....това са някакви нови измишльотини с които оправдаваме че не можем да си възпитаме децата като хората. Аз като бях малка учителката ни наказваше подобаващо според деянието, а мама и тати в къщи ни се караха и даже тук там по някое шамарче. Защо тогава нямаше такива "хиперактивни" деца? А за развитите държави не ми говори защото един по-заможен познат отиде да живее с малкото си дете с Лондон и се оплака че там от подобни лигавщини няма никаква дисциплина и децата си правят каквото си искат в училище.

2013.05.29 | 15:26

18
и аз щях да направя същото + 1 шамар а майката на другото дете вземе да си го възпита а не да ми се оплаква кво гевезе е синът и тя трябва да се срамува !!!
Димитър

2013.05.29 | 15:37

27
Абе, ти дали си нормален? Как ще удряш шамар на чуждо дете и изобщо как си го мислиш? Вземи прочети малко литература по въпроса и ще разбереш, че в тази възраст децата са ужасно агресивни и най-добрият начин да се поправя това са разговори и сериозно отношение на родителите. Ти не знаеш ли, че в градините децата постоянно се държат различно едно с друго. За свалените панталонки на единия малчуган в момента носи отговорност само един - учителката. Учителите са тези на които оставяме децата си през деня. Тиква....... ще удря шамари. От къде се навъдихте такива ербапи?

2013.05.29 | 15:37

26
Има си начини за справяне с деца и саморазправата не е от тях. Дори и за възрасните в законите пише , че не трябва да се саморазправят а да се отнасят към съответните власти. Тъй, че.....

2013.05.29 | 15:37

25
Друг път ще си помисли дали да тормози другите деца. Това дете щом отсега прави такива работи, не ми се мисли като порасне.

2013.05.29 | 15:37

24
Няма как да оставиш детето си да бъде унизявано, но да се изправиш срещу 6-годишно дете е малко ... не e равностойно. По-добре "обясни" на майката и на бащата на детето, което се занимава с глупости кое как, пък те ще си го възпитават после.
ммм

2013.05.29 | 14:56

16
от личен опит знам, че не си прав. Каквито родителите, такова детето. Най-много да те напсуват или да пишат жалба за тормоз като им се обясниш така. Таткото добре е направил!!! Не го е бил, научил го е на най-гадната за научаване поговорка, но и житейски погледнато най-важната: С твойте камъни по твойта глава!!!

2013.05.29 | 15:37

23
За тази случка четох в бг мама, темата беше повдигната именно от майката на унизеното дете. Ако прочетете там ще видите, че изобщо не е пожелала да остане анонимна, дори 3те имена на детенцето си е изписала. Освен това тя твърди, че нейното дете НЕ Е виновно и не е смъквало ничии панталони - това е направило 3то дете...както и да е - децата трябва да си уреждат взаимоотношенията помежду си сами - отвън може само съвети. Този татко е можел да посъветва детето си да издебне другарчето и да му го върне подобаващо, но в никакъв случай не може да си позволява да пипа дори чуждото детенце, а да го наказва или унижава и дума да не става. Ако се касае за мое дете, този мъж рискува да си загуби ръката(сериозно го казвам). А пък тия лелки там за какво са, докато разни деца и бащи смъкват гащи на други деца?

2013.05.29 | 15:36

22
До майката обвинител: Ку***чко, да си беше възпитала синът тогава !
И. Димитров

2013.05.29 | 15:36

21
Страхували се от агресивния татко, ами нормално няма само сина да е посерко и баща му трябва да е такъв. А за таткото който е взел нещата в свои ръце, браво, аз бих направил същото, хората ми казват че съм агресивен обаче много идиоти се навъдиха, разбира се правилото не бий по малките важи , но в случая с тези деца това е правосъдие

2013.05.29 | 15:29

20
Смърт за диваците които тормозят деца, това важи и за деца-агресори !

2013.05.29 | 13:34

4
Ти нормален ли си, въобще?
Тъжно

2013.05.29 | 15:26

19
Добре, че не са смъкнали на таткото гащите, че да се засрами и той от малкото си достойнство.

Добави коментар

Водещи новини