Милко Минковски е държавният служител от "Офшорлийкс"

  • 23 май 2013 21:59

  • 4754
  • 0
Милко Минковски е държавният служител от "Офшорлийкс"
©

Милко Минковски е държавният служител, чието име излиза в списъка на “Офшорлийкс”. На негово име се водят цели две офшорки и има партньори от Молдова и Сърбия. У нас Минковски винаги е заемал постове на държавен служител, пише "24 часа".

На негово име в България няма движимо или недвижимо имущество. Според данни на “Офшорлийкс” През февруари 2006 г. той регистрира с капитал от 50 хиляди долара Ferpac marketing на Британски Вирджински острови. Във фирмените документи е и подписът на Сара Питър Майерс, сочена като един от най-опитните офшорни експерти. Собственик на дружеството е молдовецът Аркадие Сърбу. Същата година Минковски е назначен за директор и в друга офшорна компания – Amelcort Universal Inc. Преди него този пост е бил заеман от сърбина Стефан Ковачевич.

Независимо, че върти тайно бизнес с офшорки, Милко Минковски развива и успешна кариера на държавен служител. Сред постовете му е шеф на звено за оперативно управление и финансово осигуряване към Министерство на образованието.

Сред тези, които са в списъка на “Офшорлийкс” е и Росен Тодоров, който е свързан с бившата СИК. С негова помощ са регистрирани 5 офшорки, две от които влизат в пенсионен фонд. През 2007 г. Deramko Financials и Оnarta Consults имат и български представителства, като всяко едно от тях е с капитал 1 млн. 400 хиляди лева. Във фирмените си регистрации в Кипър Росен Тодоров е посочил като свой адрес София, “Джеймс Баучер” 87, известен от край време като цитаделата на СИК.

За Росен Тодоров се знае още, че е бил “главен счетоводител” на групировката през 1995-96-та година. В списъка с българите от “Офшорлийкс” излиза още името на Милен Пантелеев, който е един от учредителите на Пернишкия университет. Той е собственик на акциите във фирмата "Глобъл мениджмънт венчърс", регистрирана на британските Вирджински острови. "Бил съм само пълномощник на тази фирма".

Делян Лилов, съсобственик на една от най-авторитетните софтуерни компания у нас "Мусала софт", също е в списъците, тъй като е участвал в "Пълс тикнолоджи лимитид". Той заявява, че няма никакви притеснения - контактите му с тази фирма били преди повече от 10 години, а в един момент тя била закрита служебно от офшорната администрация, защото по сметките и нямало достатъчно средства, за да се поддържа дейността и.

Десислав Маймаров е бил директор на Remco Tehnologies Limited. Фирмата е била ликвидирана през 2003 г. В едно от дружествата си Маймаров си е съдружничил с руския сенатор Валерий Пономарев. Екатерина Тончева е една от жените, чието име се споменава в списъка. Тя се е водила собственик на фирмата Niakom Company Limited – компания, специализирана в областта на маркетинговите услуги. Дружеството декларира оборот от порядъка на 500 хиляди евро.

В обща офшорна компания са Николай Колев Добрев и германецът Стефан Боп. Те делят участие в Straight Transport Inc. Проверки на данните от "Офшорлийкс" се правят и от НАП, и от ДАНС.

Последвайте канала на

4754 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини