Полицията призова родителите да бдят над децата си по баловете

  • 22 май 2013 13:32

  • 3161
  • 0
Полицията призова родителите да бдят над децата си по баловете
© Булфото

Представителите на реда отново призоваха родителите към отговорност и сериозен родителски контрол по време на баловете.

ОДМВР - Габрово е създала организация и има предприети мерки за обезпечаване на обществен ред и безопасност на движението. По време на абитуриентските балове ще има засилен контрол и полицейско присъствие на местата, където се провеждат. Засилен контрол ще се упражнява и по маршрутите на придвижване за предотвратяване на груби нарушения на Закона за движението по пътищата и на обществения ред преди, по време и след тържествата. Началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР - Габрово комисар Гичо Гичев увери, че са извършени обичайните специализирани проверки на ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други места, където се организират младежки празненства.

На пресконференция в ОД на МВР - Габрово с участието на директора комисар Денислав Донков напомниха, че на местата за провеждане на абитуриентски празненства е забранено носенето на огнестрелно оръжие и използването на общоопасни средства с ефектна и увеселителна цел.

Ще има строг контрол за употребата на алкохол от водачи на автомобили. Най-тежките катастрофи с абитуриенти и съпровождащите ги, настъпват след края на баловете - в ранните сутрешни часове, при управление на автомобили след употреба на алкохол, от неправоспособни водачи, и при движение с превишена скорост. Отговорността е на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани. Най-често нарушенията са превишаване на скоростта и извършване на опасни маневри, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, неправилно превозване на абитуриентите, които се показват от прозорците и люковете на автомобилите или са седнали върху рамките на вратите. Други важни фактори са неправомерна употреба на общоопасни средства и прояви на агресия след употреба на алкохол, както в увеселителните заведения, така и на пътя.

Последвайте канала на

3161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини