В Търговище забраниха паленето на открит огън

  • 21 май 2013 09:08

  • 968
  • 0
В Търговище забраниха паленето на открит огън
© Булфото

Кметът на Търговище Красимир Мирев забрани паленето на открит огън през пожароопасния сезон. За такъв е определен периодът от май до 15 октомври.

В издадения документ се забранява паленето на огън в горските територии, освен на определените, обезопасени и обозначени места и напускане на мястото, без огънят да бъде изгасен. Сдружението на ловците и риболовците и туристическото дружество чрез своите органи трябва да инструктират членовете си и физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии за спазването на правилата за пожарна безопасност, предаде БТА.

Ръководителите на земеделските кооперации, арендатори и ползватели на селскостопански земи, граничещи или в близост на горски територии, да поддържат в изправност противопожарния инвентар и в случай на възникнал пожар да се включат в гасенето му.

Кметовете и кметските наместници трябва да информират населението за спазване на противопожарните изисквания. Те трябва да организират доброволните формирования за гасене на полски и горски пожари, осигурени с инструменти за гасене на пожар и определят сборния пункт при подаден сигнал за пожар.

Последвайте канала на

968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини