Ралчев: НСО не трябва да се ползва за придобиване на авторитет

  • 20 май 2013 18:35

  • 1696
  • 0
Ралчев: НСО не трябва да се ползва за придобиване на авторитет
©


Тодор Коджейков и Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет взимат еднолични решение за това какво да слагат, къде да слагат и колко да слагат като охрана на определен човек и го предлагат на президента. Това заяви бившият служител на НСО Николай Марков в предаването „Лице в лице“ по повод службите за сигурност в България.

НСО не трябва да се ползва, за да се придобиват авторитети и охраняваните да се правят на управляващи като Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, категоричен е Румен Ралчев, бивш служител на Националната служба на охрана.

Значимостта на мутренския тип хора зависи от големината на охраната им, добави още Николай Радулов, бившия секретар на МВР.

Отпадането на необходимостта от охрана трябва да бъде доказана. Изчислява се по една скала за застрашеност. Това се налага, защото напоследък е много голям прираста от крайно нуждаещи се хора от охрана, заяви Ралчев.

Радулов обясни, че само за един месец охраната на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за изборите излиза около 60 000 лева. Имаше едни предложения НСО да осъществява частна охрана, и това да влезе в Закона за НСО, но като се чу в парламента, хората започнаха да се хващат за главата и то тихичко отпадна, допълни още той.

НСО е елитарна служба, скъпо платена с много големи разходи, които са нормални за подобен род служби. Но тя не може да защитава всички, има си всякакви органи за носене на отговорност – например защитените свидетели от кого се охраняват – от Охрана на съдебната власт, така че няма как НСО да е навсякъде, каза още Марков

Цветанов никога не е бил полицай, има и лавкаджии в МВР, но те не са полицай. Трудно е да отговоря какъв трябва да бъде новият вътрешен министър, заяви Радулов.

Вътрешният министър трябва да е полицай, който е експерт. Той трябва преди всичко да е честен. Митът, че в МВР има безкраен източник на кадри отдавна е развенчал. Хората за година и половина - две израстват с по два чина, защото са с партийна лоялност, обяви Ралчев.

Николай Марков заяви, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното живее в базите на НСО. Това което се случи тихомълком, за да живее той там е, че президентът отричаше и заявяваше, че няма да се възползва от НСО, а след време отиде там. Тук не става дума само за охраната, ами домакинството, ами снабдяването. Не искам да говоря, защото това все пак е президента на стараната, но постъпката му е грозна,  каза още бившият служител на НСО.

Ралчев коментира изтеклите записите на Бойко Борисов от тоалетната с думите, че тази тема е силно пикантна. Когато обаче има трима души, единият е силно подсъдим и хленчи, е ясно кой е хванат и закаран с микрофон там. При продължаващо подслушване, като това в тоалетната, говори само за едно нещо – инсинуация, категоричен е Ралчев.

Не е случайно, че изтича втори разговор с Борисов, защото той говори с много хора, смята още той.

Марков заяви, че опазиха министър-председателя на държавата, сега е необходимо да опазят и президента, когато се насади на пачи яйца. По същността си разговорът с Мишо Бирата е престъпление. Поздравявам хората, които са го направили, каза още той.

Последвайте канала на

1696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини