РЗС: Митниците и ДАИ рекетират турски превозвачи

  • 27 юли 2011 15:52

  • 1635
  • 1
РЗС: Митниците и ДАИ рекетират турски превозвачи
©

Служители на ДАИ, Митницата и Гранична полиция рекетират турските превозвачи, които преминават през България, твърди депутатът от РЗС Емил Василев. Той заяви, че разполага с неофициална информация, според която в нашето Външно министерство преди два месеца е получена специална нота от турската държава, в която се протестира срещу рекет над турските шофьори от страна на българските служби.

Разследване на РЗС по случая с обърната в Дебелец турска цистерна, превозвала отровното вещество стирен, показала, че двама служители от ДАИ Хасково са проверили превозвача на граничен пункт Капитан Андреево и не са констатирали фрапантни нарушения.

Василев припомни, че водачът на обърналия си ТИР не е преминал курс за квалификация по системата АДР, което означава, че няма право да вози опасни товари. Освен това товарът не е бил деклариран пред митническите и граничните власти. Според Емил Василев фирмата превозвач няма разрешително от нашето транспортно министерство за превозването на такива вещества на българска територия и всички тези нарушения са останали незабелязани от двамата служители.

Нещо повече, инспекторите са съставили фалшив протокол на турския водач, което означава, че са го въвлекли в корупционна схема, твърди Василев. Той поиска прокуратурата да започне разследване за корупция срещу двамата инспектори и техния началник в ДАИ Хасково.

Последвайте канала на

Novini.bg
1635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван

2011.07.27 | 18:49

1
сега и турците ли започна да защитаваш бе боклук

Добави коментар

Водещи новини