Нови такси за административни услуги в системата на МИЕТ

  • 15 май 2013 14:05

  • 774
  • 0
Нови такси за административни услуги в системата на МИЕТ
©

Правителството одобри промени в Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ по Закона за държавните такси, съобщи пресслужбата на кабинета.

С документа се изменят таксите за предоставяне на административни услуги в областите производство на оптични носители и техните матрици, етилов алкохол от земеделски произход, дестилати и спиртни напитки. Останалите се запазват в досегашния си вид.

Новите такси са получени след прилагане на Методиката за определяне на разходоориентиран размер на таксите. При определянето им са спазени принципите за пропорционалност и възстановяване на разходите. Взети са предвид и разпоредбите на чл. 7 от Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Според него методиката не се прилага при определяне размера на таксите за области, свързани със защитата на особено важни държавни или обществени интереси.

За отстраняване на нередности и/или за предоставяне на допълнителна информация такси не се събират съгласно новите нормативни разпоредби.

Таксите по тарифата, които се събираха в системата на МИЕТ във връзка със Закона за управление на отпадъците, се отменят поради преминаването на режима към Министерството на околната среда и водите от юли 2012 г.

Последвайте канала на

774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини