Арендатор отсече близо 900 овошки, църквата си поискала земята

  • 14 май 2013 14:30

  • 1699
  • 1
Арендатор отсече близо 900 овошки, църквата си поискала земята
©

Фермер и игумен влязоха във война, съобщава 24 часа. Причината за враждата им е земя, която те не могат да се разберат на кого е.

Игуменът в манастир „Св. Богородица" край Кричим е изпратил писмо на арендатора, в което го моли да освободи земята, защото тя се оказва собственост на църквата, съобщи БТВ. Фермерът обаче не бил съгласен с игумена и за да си отмъсти решил да отсече около 900 черешови дървета от имота.

Районната прокуратура в Пловдив се е заела със случая, след като игуменът подал оплакване, че същия ден Валентин Кичуков от Асеновград е отсякъл 895 черешови дървета от градина в землището на Куртово Конаре.

Оказва се, че земята е собственост на Пловдивската митрополия, която я е отдала под наем. Фермерът обаче не могъл да приеме, че договорът им се разпаднал и затова повалил овощните дървета.

Според прокуратурата трябва да установи кой е собственикът на отсечените овошки. Ако те са засадени от митрополията, то в случая арендаторът ги е отстранил незаконно. Ако пък се докаже, че са посадени от него, вече стои въпросът дали в клаузите на договора се казва, че всички подобрения на имота остават за наемателя.

Делото е образувано към момента срещу неизвестен извършител. Продължават работите по случая с разпити на двете страни.

Последвайте канала на

Novini.bg
1699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
яна

2013.05.14 | 23:27

1
хаха неизвестен извършител това само тук може да се случи в бг

Добави коментар

Водещи новини