Свиват ВЕИ мощностите

  • 10 май 2013 08:21

  • 994
  • 1
Свиват ВЕИ мощностите
©

По искане на Електроенергийния системен оператор ще бъдат ограничени ВЕИ мощностите в цяла България.

За периода от 10:00 до 17:00 ч. днес ще бъде ограничено производството от всички вятърни и фотоволтаични централи на територията, обслужвана от ЧЕЗ. Териториалните диспечерски управления на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД разпоредиха на „ЧЕЗ Разпределение България” АД да бъдат ограничени максималните работни мощности с 40%, поради дисбаланс между производство и потребление на електрическа енергия.

Фотосоларните и вятърните електроцентрали, присъединени към електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО, трябва да ограничат производството си на електроенергия с 40 % от 10:00 до 17:00 ч. днес. Ограничението е по изискване на Електроенергийния системен оператор и е свързано с необходимостта от балансиране на производството и потреблението в електроенергийната система.

Разпореждането не се отнася за централи, присъединени към подстанции Каварна и Балчик.

В изпълнение на получено оперативно разпореждане от Електроенергийния системен оператор (EСО), EVN България Електроразпределение ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи с мощност над 30 kW, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 40% за времето от 10:00 до 17:00 ч. днес. Целта на ограниченията е поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната.

Последвайте канала на

994 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Триумф на алчността

2013.05.10 | 13:19

1
Една хубава идея минала през родната мафия и станала грозна и безполезна действителност.

Добави коментар

Водещи новини