Контролират се предприятията, които произвеждат пилешко месо, увериха от БАБХ

  • 09 май 2013 09:37

  • 1122
  • 0
Контролират се предприятията, които произвеждат пилешко месо, увериха от БАБХ
©

Д-р Райна Иванова от отдел "Контрол на храните" в Агенцията за безопасност на храните уточни в предаването "Преди всички" по БНР, че Агенцията контролира предприятията, които произвеждат пилешко месо в България. Тя съобщи, че за миналата година, при 96 проби от пилешко месо, при 16 са установени несъответствия.

"Тази година пък имаме 181 проби от началото на годината, при 14 от пробите има такова установено несъответствие, като 4 проби са взети по официален контрол, а 10 са по самоконтрол на предприятията", информира тя.

"Съгласно европейското и националното законодателство има разрешени добавки, които могат да се слагат в различните видове храни. Има лимитирани добавки, има добавки, които могат да бъдат слагани, колкото е необходимо. Искам да успокоя, че в България почти са сведени до минимум водата и солиевите разтвори в птичето месо, това което се произвежда на територията на Република България. От другото месо, произведено от страни-членки на ЕС, вземаме проби, когато имаме съмнения. Нямаме основание да се съмняваме в коректността на официалния контрол в другите страни.

Призовавам всички да четат етикетите при вносните продукти, там задължително трябва да бъде изписано какви добавки има и количеството вложена вода", каза д-р Иванова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1122 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини