Георги Първанов изрази съболезнования в посолството на Норвегия

  • 26 юли 2011 11:19

  • 864
  • 0
Георги Първанов изрази съболезнования в посолството на Норвегия
© Булфото

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в посети посолството на Кралство Норвегия в Република България.

Там той се разписа в съболезнователната книга в памет на жертвите на трагичните атентати в правителствения квартал в Осло и на остров Ютьоя, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Първанов написа дословно:

„От името на българския народ и от мое име изразявам най-дълбоки съболезнования за десетките трагично загинали и ранени невинни норвежки граждани при атентатите в Осло и остров Ютьоя. Отправям и най-искрени съчувствия към близките и роднините за огромната им и незаменима загуба”.

България категорично осъжда тези жестоки и безсмислени актове, които не могат да бъдат оправдани с никакви политически, религиозни, етнически или други съображения, обяви президентът и добави, че подобни актове за пореден път потвърждават, че трябва да бъдем още по-единни, солидарни и упорити във възпитанието на толерантност и търпимост към разнообразието в културите и традициите на различните общности и народи в името на изграждането на един мирен и проспериращ свят.

Последвайте канала на

864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини