15 човека на митинг - шествието на профсъюз "Борба"

  • 01 май 2013 09:30

  • 1060
  • 0
15 човека на митинг - шествието на профсъюз "Борба"
©

Днес се провежда митинг - шествие на профсъюз „Борба“ в градинката „Алжир“. Мястото е избрано, защото там през 1919 – 1920 година започва т.нар Транспортна стачка. До момента на мястото са се събрали 15 човека. Носят червени знамена и има плакат „Радикално крило на протеста“. Те ще тръгнат към Лъвов мост. От „Борба“ настояват 1 май да се признае за професионален празник на профсъюзите и да се отбелязва всяка година, предаде репортер на novini.bg.

Техните искания са:
- Да бъде премахната криминалната и политическа групировка ГЕРБ от страната
- Профсъюзи КТ "Подкрепа" и КНСБ са организации на страната на експлоататорите, наричани днес работодатели. Тези два синдиката станаха част от работещата олигархия.
- 1000 минимална работна заплата.
- Колективен договор в всички сектори и предприятия, връщане на класовете за общ трудов стаж.
- Безусловно връщане на категориите труд, нормални условия на работа, 8- часов работен ден. Въвеждане на почасова ставка, премахване на пародията за социален диалог в т.нар. Тристранна комисия.
- Пълни проверки и одити на фирми по сигнали и оплаквания на работещи в тях.
- Граждански одит на досегашните синдикати, актуализация на членовете в тези казонни структури. Криминализиране на всякакви опити на работодателите да възпрепятстват профсъюзната дейност в предприятията.

Последвайте канала на

1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини