6392 проверки от БАБХ за празниците

  • 30 април 2013 16:49

  • 1179
  • 0
6392 проверки от БАБХ за празниците
© Снимка © Getty Images/Guliver

Във връзка с предстоящите празници Великден и Гергьовден, от началото на месец април инспектори към Българската агенция по безопасност на храните извършиха 6392 извънредни проверки в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Проверяват се обектите за производство и търговия с храни, препакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси.

В резултат на проверките са издадени 152 предписания и са съставени 38 Акта за установяване на административно нарушение.

Инспекторите към Българската агенция по безопасност на храните са възбранили и бракували 800,7 килограма продукти от животински произход, от които 78 кг трупно агнешко месо без идентификационна маркировка и документи за произход, констатирано от инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Бургас и 650 кг месо с неустановен произход, констатирано при съвместна проверка от инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Русе и Полицейското управление - Две Могили.

Най-честите нарушения са свързани с неправилно съхранение на наличните в обекта хранителни продукти – неспазване на температурния режим, указан от производителя, съхранение и предлагане на продукти без документи за произход, както и наличие на храни с изтекъл срок на годност.

Последвайте канала на

1179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини