Бомбата в Русе се оказа част от игра

  • 29 април 2013 19:52

  • 1335
  • 0
Бомбата в Русе се оказа част от игра
©

Любопитна развръзка около случая с подозрителния предмет, който вдигна на крак в петък полиция и сапьори в Русе.

Предполагаемата бомба се оказа скрито съкровище от популярната интернет игра „Геокешинг”, при която различни предмети се поставят на необичайни места, за да се търсят от участниците, съобщи Нова телевизия.

Със сигурност никой от геймърите не е предполагал, че играта може да предизвика подобно сътресение. Близо 5 ча„Геокешинг”са районът около Параходство „Българско речно плаване” в Русе стоя отцепен, а над 100 души бяха евакуирани, докато сапьорите от Варна огледат и обезвредят съмнителното устройство. Оказа се, че намереният контейнер е от вида, които се използват в геокешинга – едно от най-популярните занимания напоследък.

На картата на играта за България и Русе мястото край декоративната котва на БРП е обозначено като потенциален обект. Обикновето изборът на скривалища е най-различен – от паметници на културата до хралупи в дървета.

„Изобщо на всякакви странни места могат да се намират, координатите им също могат да бъдат зададени по много различни начини, като за намирането на някои от съкровищата дори трябва да се изпълнят точно определени стъпки, за да бъдат открити”, обяснява Емил Милков, IT специалист.

От полицията засега се въздържат от категорично потвърждение, но признават, че вероятността за „Геокешинг” е изключително голяма. По информация от геймъри, в Русе има скрити още около 50 съкровища.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини