Изплащат еднократните енергийни помощи

  • 29 април 2013 15:20

  • 1289
  • 1
Изплащат еднократните енергийни помощи
©

Най-късно утре над 8 хиляди души с еднократни енергийни помощи ще получат плащанията си. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013, предаде БНР.

"Всички социални плащания бяха наредени в петък, така че днес хората могат да си ги получат или най-късно утре, ако минават през пощите - абсолютно всички социални помощи, в това число и тези, които бяха подали вече молби и на които беше отказано, защото надхвърлят с десет лева. Сега ще бъдат изплатени и парите за майките с деца с увреждания. Така че до края на април, както поехме ангажимент, за тези първи две категории ще бъдат изплатени парите сега с тези помощи. Що се касае до втората група - подаването на молбите за тези, които не са подали в предходния отоплителен сезон - да, до петък изтече техният срок. 9 970 молби допълнително са подадени. Колегите започват максимално бързо да ги разглеждат, да видят дали отговарят на условията, за да могат да ги изплатят в следващия месец", каза Костадинова.

Вицепремиерът допълни, че се открива и нова процедура за кандидатстване за обществените трапезарии. Утре на сайта на социалното министерство ще бъдат оповестени критериите за участие.

Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 откри в Пловдив благотворителна кампания за деца и младежи с тежки умствени увреждания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mariq Koleva

2013.04.29 | 18:43

1
Свидетел съм грубо и обидно държание на социални при отказ.Това са останали живи женички,работили по кърищата.Казват такива са правилата,за 4-5лв. над дохода.Болни, с ТЕЛК- 73%,не бил 100%.А циганката,без 1 ден стаж,веднага и дават.Сега не отидоха да подават наново,някои дори нямат пари за автобус до града,нямат дори за козунак.Казаха;козунака е за Бойко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини