КНСБ и финансовият министър бистрят състояние на "Български пощи"

  • 26 април 2013 13:13

  • 2140
  • 0
КНСБ и финансовият министър бистрят състояние на "Български пощи"
© Булфото

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и председателят на Синдикална федерация на съобщенията в КНСБ Георги Бочев ще се срещнат днес с министъра на финансите Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов, съобщиха от пресцентъра на синдиката.

На срещата ще се обсъжда решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за компенсиране на нетните разходи за извършената от "Български пощи" универсална пощенска услуга за 2011 г., която е на стойност 22 750 хил. лв. Парите още не са изпратени на пощите.

Дружеството е осигурило доставката на писма и колети със собствени средства. Пощенските оператори на тази услуга в другите държави на ЕС са получили финансиране за 2011 г. още преди година, посочват от синдиката.

"Български пощи" приключва 2012 г. със загуба от 11,5 млн. лв., което подлага под съмнение изплащането на работните заплати на работещите за следващия месец, допълват от КНСБ.

Работещите в "Български пощи" са с едни от най-ниските работни заплати, които не са увеличавани четири поредни години.

Средната работна заплата в пощите е 493 лв. В последните две години са съкратени и напуснали компанията близо 2000 души.

Напрежението сред работещите ескалира всеки час, те отказват да чакат и искат увеличение на работните им заплати веднага, се подчертава в съобщението.

Последвайте канала на

2140 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини