Столична община подготвя 50 електронни услуги

  • 23 април 2013 15:59

  • 955
  • 0
Столична община подготвя 50 електронни услуги
©

Столична община с план за предлагане на 50 услуги по електронен път. Това обявиха пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова и министърът електронното правителство Роман Василев.

Електронният вариант на първите пет услуги ще бъде активен най-вероятно от юни през сайта на общината, съобщи Фандъкова и подчерта, че онлайн порталът ще спестява на гражданите и на бизнеса време и нерви. „Системата работи 24 часа без почивен ден. Засега обаче не се обмисля намаляване на таксите за услугите в електронният им вариант”, допълни кметът на София.

Сред първите електрони услуги ще бъде подаването на заявление за семейно положение. За ползването на портала е необходима електронна идентификация. Първите хиляда от тестовите пет хиляди електрони идентификационни карти вече са готови, съобщи министър Василев.

В понеделник президентът Росен Плевнелиев също получи такава карта. При тестване на програмата общината може да използва за потвърждаване на услугата СМС вместо електронна карта. Подобна система със СМС-и има при потвърждаване на банковите транзакции и хората са свикнали, посочиха от фирмата, създала онлайн портала на столичната администрация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини