58 от българските плажове са предоставени на концесия

  • 22 април 2013 10:03

  • 2157
  • 0
58 от българските плажове са предоставени на концесия
©

През тазгодишния активен туристически сезон за всички плажове с висока посещаемост са в сила действащи договори за концесия или наем, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Така ще бъде осигурено изпълнението на всички задължителни дейности, включително и водно-спасителната.

Обявена е тръжна процедура за предоставяне под наем на морски плаж "Приморско-централен".

В процес на актуализация са актовете за изключителна държавна собственост на морските плажове. Това ще създаде възможност за по-добро обособяване на традиционно неохраняемите морски плажове, като така ще се създадат предпоставки за тяхното предоставяне на концесия или под наем за следващия летен сезон.

Плажовете на територията на българското Черноморско крайбрежие са 193. От тях 58 са предоставени на концесия, а 63 са отдадени под наем, като тридесет и два договора за наем са сключени от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Тридесет и един договора за наем са сключени от областните управители на областите Добрич, Варна и Бургас.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев и областните управители на Добрич - Желязко Желязков, на Варна - Коста Базитов и на Бургас - Константин Гребенаров са се договорили за по-добра координация при осъществяване на контрола по отношение на изпълнението на задължителните дейности от концесионерите и наемателите на морските плажове.

Министерството ще контролира изпълнението на задълженията на концесионерите и наемателите на морски плажове, произтичащи от сключените с тях договори. Областните администрации ще контролират предимно осигуряването на водно-спасителната дейност и сигурността на плажовете.

Последвайте канала на

2157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини