Пак замразяват цените на храните за Великден

Правим всичко възможно, за да задържим цените на хранителните продукти за Великден. Напоследък има понижение в цените на яйцата и агнешкото месо.

Това заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните професор Иван Станков. Той заедно с министър Асен ВасилевАсен Василев Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 участваха в срещата на 117 български производители и представители на осемте големи търговски вериги у нас. Станков каза още, че му е трудно да каже дали това ще стане и каза, че поне има желание и амбиции това да се направи. Мисля, че няма да има някакви сериозни отклонения и ще се спазят всички правила и принципи, каза служебният земеделски министър. Сега цената на яйцата варира от 18 до 24 стотинки и смятам, че ще бъде запазена, защото пуснахме субсидия за производителите на птичи продукти точно преди Великден и това е един стимул за известно предпазване от конкуренцията отвън, заяви проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин. Той не изключи възможността да има износ на български яйца към турския пазар, като отбеляза, че пазарът в Турция е много важен за нас.

Във връзка с интереса на арабския свят към българското агнешко месо, земеделският министър отбеляза, че има износ, но е в много малко количество, тъй като нямаме достатъчно животни. Станков отбеляза, че българското месо е признато като едно от най-добрите. Той посочи, че Европа задоволява 40 % от нуждите си от месо, а относно страните като Катар и Саудитска Арабия, заяви, че там делят овчето месо на две категории - българско и всички останали.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен ВасилевАсен Василев Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013, че силно се надява в това и производители, и търговски вериги, да намерят начин всеки да има един хубав празник. Василев отбеляза, че условията за предлагане на продукция в търговските вериги трябва да бъдат абсолютно еднакви за всички производители от Европейския съюз и това са нашите партньорски задължения. Министърът на икономиката допълни, че те трябва бъдат честни и равнопоставени и да не може по-някакъв начин по-големите да извиват ръцете на по-малките. Според Асен ВасилевАсен Василев Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 е по-добре да се стигне до решение между търговци и производители чрез преговори, отколкото по тежък административен път и санкции.

Коментари

 1. 2013.04.21 | 19:25
  не щем замразяване на цените ..искаме минимални заплати по 2000лева.
 2. 2013.04.21 | 19:24
  Защо никой от правителството не поставя въпроса: защо цените в магазините са толкова високи(хранителни,за техника,строителни и др.). Основните хранителни стоки като - олио,кафе,безалкохолно,бира и др. са 2 или 3 пъти по-скъпи в България отколкото в другите държави. Как може кутийка бира да е по-скъпа от стъклена бутилка,а кафето тук плащаме цена за 250 гр. а в другите държави за същата цена си купуват 500 гр. До кога ще продължава това обиране на Българският народ от така наречените алчни бизнесмени. В коя държава се става за 1-2 год. милионер- или системата не е както трябва или се крият страшни данъци. Да си помислят господа управляващите.
  1. 2013.04.21 | 19:24
   Като знаеш колко лесно се забогатява с продажба на бира и кафе - ами вземи заем, наеми си охрана, за да не се оплачеш, че те сплашвали, и им подбивай цените. Веднага ще спечелиш клиенти. Ама за малка печалба май не ти се бачка, а?
 3. 2013.04.21 | 09:16
  Да внимавате как се чукате, особено момчета с момчета. :DDDD
 4. 2013.04.21 | 09:16
  pusni komentarite 6ibanqk ne6tasten
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет