Безплатни декодери за социално слаби хора

  • 16 април 2013 19:54

  • 1569
  • 0
Безплатни декодери за социално слаби хора
©

Пловдив и Варна са пилотните градове, в които ще се раздават безплатни декодери за телевизори на хората, получавали помощи за отопление през настоящия сезон. В Пловдив устройствата ще се получават в три от пощенските станции. Кампанията стартира от 7 май - Денят на радиото и телевизията, предаде БНТ.

За да могат да приемат ефирен сигнал след 1 септември, хората, които нямат цифрова, кабелна или сателитна телевизия, ще трябва да си закупят декодер. Държавата ще поеме за собствена сметка устройствата на най-уязвимата социална група. Право на безплатни декодери само в Пловдив имат над 7000 души.

"Нямаме определени срокове. Затова ще помоля всички граждани в момента, в който стартира кампанията, да се постараят да си вземат ваучерите, защото дори и един човек да има останал в списъчния състав, колегите ми са длъжни да стоят в пощенските клонове, а пък в интерес на истината имаме достатъчно много ангажименти", обясни Надя Танева, директор на дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив.

Преди да получат устройствата, от хората ще се иска единствено да декларират, че нямат цифрова, кабелна или сателитна телевизия в дома си. Проверки за това обаче няма да се правят.

Последвайте канала на

1569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини